Cum va fi vremea în luna iunie. Află când vine vara!

Ultima actualizare:

    Anul acesta, vara se va instala timid, după prima săptămână din iunie
Anul acesta, vara se va instala timid, după prima săptămână din iunie

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Uite cum va fi vremea în luna iunie, unde va ploua și ce temperaturi se vor înregistra. Află când vine, în sfârșit, vara!

Administrația Națională de Meteorologie a emis,marți, prognoza valabiă pentru următoarele patru săptămâni, transmite Mediafax.

Ultima săptămână din luna mai și prima din iunie sunt caracterizate de temperaturi mai scăzute decât media perioadei, iar vara adevărată vine din 8 iunie.

În perioada 25 mai – 1 iunie, temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii tări. „Regimul pluviometric va fi excedentar în cea maimare parte a țării, maiales în zonele montane. Excepție vor face regiunile nord-vestice unde cantitățile de precipitații vor fi,local, deficitare”, arată prognoza ANM:

Cum va fi vremea în săptămâna 1-8 iunie

Prima săptămână din iunie, mai exact perioada 1-8 iunie, estecaracterizată de temperaturimedii ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. În privința precipitațiilor estimate, acestea vor fi deficitare în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rst vor fi în general apropiate decele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru intervalul 8-15 iunie

În perioada 8-15 iunie, temperatura medie a aeruluiva avea valori în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Ploile vor fi excedentare, mai ales în regiunile nordice, centrale și sudice. Meteorologii prognozează că în extremitatea de vest șilocal în regiunile estice cantitățile de precipitații vor fi apropiate decele normale pentru acest interval.

Vremea în iunie, perioada 15-22 

Perioada 15-22 iunie estecaracterizată de valori termice în jurul celor specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această săptămână în toate regiunile.

Cum va fi vremea, pe regiuni, până la 8 iunie

Până în data de 8 iunie, temperaturile vor fimaiscăzute și nu ne vor ocopli nici ploile. Anul acesta vom avea parte de început de vară mai timid. Iată prognoza meteo pe regiuni!

BANAT

În prima săptămână a intervalului de prognoză variațiile temperaturii aerului vor fi nesemnificative de la o zi la alta, acestea fiind mai coborâte decât cele normale perioadei. Astfel, maximele mediate pe regiune în intervalul 25 – 31 mai se vor situa între 18 și 20 de grade cu cele mai coborâte valori în zilele de 26, 29 și 30 mai. Minimele, în prima săptămână se vor situa în jurul valorii de 8 grade, în medie.

În a doua săptâmână de prognoză valorile termice vor crește treptat, de la valori medii maxime de 22 de grade la 01 iunie până spre 27...28 de grade, în medie, spre sfârșitul acesteia. Minimele vor crește de la 8...9 grade, în medie, la începutul lunii iunie (în data de 01 iunie) spre medii în jurul a 15 grade în ultima zi de prognoză (07 iunie). Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

CRIŞANA

Până spre începutul lunii iunie, valorile termice vor varia nesemnificativ de la o zi la alta, acestea urmând a caracteriza o vreme mai rece decât în mod obișnuit. Astfel media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 19 grade, cu cele mai coborâte valori în zilele de 25, 26 și 30 mai, iar minimele se vor situa în jurul a 7 grade, în medie.

Ulterior datei de 01 iunie vremea va intra într-un proces de încălzire ce va determina înregistrarea unor maxime de la 20...21 de grade, în medie, la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză spre 26...27 de grade, în medie, în zilele de 05, 06 și 07 iunie. Minimele vor avea un parcurs similar, în sensul că acestea vor crește de la valori în jurul a 8 grade la început de iunie până spre 14 grade în data de 07 iunie. Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilități atmosferice va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

TRANSILVANIA

În intervalul 25 - 31 mai, valorile termice nu vor varia semnificativ de la o zi la alta, acestea caracterizând o vreme mai rece decât în mod normal. Astfel media maximelor va fi de 16...17 grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 6 grade.

În a doua săptămână de prognoză vremea va intra într-un proces de încălzire treptată ce va determina înregistrarea, în medie, a unor maxime de 25...26 de grade în zilele de 05, 06 și 07 iunie pornind de la valori medii în jurul a 17 grade în ziua de 01 iunie. Minimele vor crește de la 6...7 grade, în data de 01 iunie, spre valori medii în jurul a 12 grade la sfârșitul intervalului (07 iunie). Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

MARAMUREŞ

În prima săptămână de prognoză regimul termic va fi caracterizat de valori mai coborâte decât cele normale perioadei, iar variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative. Drept urmare valorile maxime mediate vor fi cuprinse între 17 și 19 grade, iar cele minime vor fi de 6...7 grade, în medie.

În următoarea săptămână vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că maximele vor crește de la medii în jurul a 19 grade în ziua de 01 iunie, până spre 25...26 de grade în zile de 06 și 07 iunie. Și minimele vor crește de la valori medii de 8 grade la începutul celei de-a două săptămâni de prognoză spre valori în jurul a 13 grade în data de 07 iunie. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

MOLDOVA

În intervalul 25 – 31 mai, regimul termic va fi caracterizat de valori mai coborâte decât cele normale perioadei, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 16 și 19 grade și minime de 8...9 grade.

Ulterior datei de 31 mai, valorile termice vor crește treptat, maximele ajungând spre medii în jurul a 26 de grade în zilele de 05, 06 și 07 iunie, pornind de la medii de 19....20 de grade în ziua de 01 iunie. Temperaturile minime vor crește de la medii în jurul a 8 grade în prima zi a lunii iunie, spre 14 grade în nopțile de 06 și 07 iunie. Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

DOBROGEA

Prima săptămână de prognoză va debuta cu valori termice mai coborâte decât cele normale perioadei, respectiv maxime cuprinse între 17 și 19 grade, în medie, și minime de 10...11 grade.

Ulterior vremea se va încălzi treptat, maximele ajungând la valori medii de 24 de grade la finalul celei de-a doua săptâmâni de prognoză, pornind de la valori medii în jurul a 20 de grade în prima zi a lunii iunie. Evoluția minimelor va fi similară, astfel că acestea vor crește de la 12 grade, în medie, în data de 01 iunie, spre valori în jurul a 16 grade în data de 07 iunie. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

MUNTENIA

În prima parte a intervalului de prognoză (prima săptămână) vremea va fi caracterizată de valori mai coborâte decât cele normale ale perioadei, valorile medii ale temperaturi maxime urmând a se încadra între 18 și 20 de grade, iar pe parcursul nopților se vor înregistra în jur de 9 grade.

Din a doua săptămână de prognoză vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că maximele vor crește de la valori medii în jurul a 22 de grade în ziua de 01 iunie, spre 28 de grade la finalul intervalului (în zilele de 06 și 07 iunie). Minimele vor crește de la 10 grade, în medie, la începutul lunii iunie (01 iunie) spre 14 grade în nopțile de 06 și 07 iunie. Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

OLTENIA

În intervalul 25 - 31 mai valorile termice nu vor varia semnificativ, acestea urmând a se situa sub cele normale perioadei. Astfel maximele vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade, în medie, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 8 grade.

În a doua săptămână de prognoză vremea se va încălzi, iar maximele vor ajunge spre valori medii de 27...28 de grade în zilele de 06 și 07 iunie, pornind de la medii în jurul a 22 de grade în prima zi a lunii iunie. Evoluția minimelor va fi similară, acestea vor crește treptat, de la 8...9 grade în data de 01 iunie spre valori în jurul a 14 grade până spre sfârșitul intervalului (în nopțile de 06 și 07 iunie). Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

LA MUNTE

În prima săptămână a intervalului, valorile termice nu vor varia semnificativ de la o zi la alta, acestea caracterizând o vreme mai rece decât în mod normal. Astfel, maxima va fi de 7...8 grade în medie, iar temperatura minimă de 1...2 grade.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire astfel că până la finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor ajunge la valori medii în jurul a 16 grade în zilele de 05, 06 și 07 iunie, iar minimele spre medii în jurul a 8 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Vremea în luna iunie se încadrează în tiparele perioadei, însă, trebuie să recunoaștem, anul acesta vara se instalează timid. În prima lună de vară nu vom avea parte de temperaturi toride, așa cum am fost obișnuiți în anii trecuți, însă ne vom bucura de soare și atmosferăplăcută.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net