Cum va arăta noua stație de metrou din București. Ministerul Transporturilor a semnat contractul de finanțare

Ultima actualizare:

    Noua stație de metrou va fi construită la suprafață, în zona Berceni
Noua stație de metrou va fi construită la suprafață, în zona Berceni

Bucureștiul va avea o nouă stație de metrou. Va fi la suprafață și va lega orașul de periferie, Mai exact, va fi construită între actuala stație Berceni și Șoseaua de Centură. Ministerul Transporturilor și Metrorex au semnat, ieri, 15 decembrie, contractul de finanțare. Iată cum va arăta!

Au analizat, au discutat și au ajuns la concluzia că Bucureștiul are nevoie de încă o stație de metrou la suprafață. Astfel că Magistrala 2 va fi extinsă până aproape de Șoseaua de Centură din sudul Capitalei.

Ministrul Lucian Bode, șeful Metrorex și reprezentantul firmei de construcții au semnat ieri contractul pentru noua stație de metrou
Ministrul Lucian Bode, șeful Metrorex și reprezentantul firmei de construcții au semnat ieri contractul pentru noua stație de metrou

De la Berceni spre ieșire, unde linia va prelungită cu 1,6 km. Sunt mulți oameni care locuiesc în zona extrem de aglmerată și nu au multe mijloace de transport  la dispoziție.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: ”Îmi doresc o dezvoltare a metroului bucureștean”

”Îmi doresc o dezvoltare a proiectelor de infrastructură, dar și o dezvoltare a metroului bucureștean. Faptul că am găsit sursa de finanțare, din fonduri europene nerambursabile, este cu atât mai îmbucurătoare, cu cât vine și în concordanță cu strategia noastră de a implica autoritățile locale în astfel de proiecte. Iată că se poate, după ce am aplicat acest concept la nivelul CNAIR, în cazul unor centuri ocolitoare pe care le-am dat autorităților locale, venim acum și către Metrorex. Dezvoltarea rețelei de metrou are în vedere o extensie și dincolo de Șoseaua de Centură, astfel încât să putem pune în practică strategia noastră de mobilitate urbană din zona București-Ilfov”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, la semnarea contractului. 

Noua stație de metrou, gata în 4 ani și 7 luni

Proiectul ar urma să fie gata în 4 ani și 7 luni și se ridică la aproape 215 milioane de lei, dintre care 180 de milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Așa va arăta stația de metrou
Așa va arăta stația de metrou

Contractul pentru proiectarea și execuția noii stații de metrou de pe Șoseaua Berceni a fost atribuit firmei Somet, iar licitația a fost organizată de Primăria Sectorului 4, documentul fiind semnat pe 15 aprilie.

Procedurile de derulare si urmărire a contractului vor fi executate de către Primăria Sectorului 4, iar Metrorex va asigura asistența tehnică.

În prezent, singura staţie de metrou construită la suprafaţă din reţeaua Metrorex este cea de la Berceni (fosta IMGB).

Citește și: 

În ce hal arată staţiile de metrou!

Un om a fost prins între uși și târât de metrou. În ce condiții se circulă în subteran

image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net