Cum se simte bărbatul care a primit plămâni noi

Ultima actualizare:

    Mugurel Amariței are 37 de ani
Mugurel Amariței are 37 de ani

Au trecut mai bine de 48 de ore de la primul transplant pulmonar efectuat în România, iar evoluția pacientului este bună. Mugurel Amariței (37 de ani) se află sub atenta supraveghere a medicilor de la Spitalul „Sf. Maria”, unde va rămâne internat pentru următoarele săptămâni.

Mugurel Amariței se simte bine după operația de șapte ore prin care a trecut, miercuri. Ieșeanul a primit, miercuri, plămâni sănătoși, prelevați de la un bărbat (46 de ani) care intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular.

„Se simte bine, comunică cu cei din jur. Totul decurge normal. În continuare este internat la Terapie intensivă și va rămâne aici pentru câteva săptămâni”, ne-au spus surse medicale din Spitalul „Sf. Maria”.

Mugurel Amariței a fost diagnosticat, în urmă cu șapte ani, cu câteva afecțiuni pulmonare. Acestea au avansat, iar, de trei ani, bărbatul nu mai putea respira fără ajutorul aparatului de oxigen. Tot de atunci, medicii l-au anunțat că are nevoie de transplant, deoarece plămânii lui funcționau la 13% din capacitate.

Mugurel a fost operat, miercuri, de o echipă de chirurgic, coordonată de medicul basarabean Igor Tudorache, acesta fiind primul transplant pulmonar efectuat în România.

Dr. Tudorache a venit special în România pentru transplantul lui Mugurel, el profesând în Germania, unde este șeful programului de transplant pulmonar de la Medizinische Hochschule Hannover, cea mai mare clinică de acest gen din Europa. Aici, se realizează anual, aproximativ 130 de transplanturi de plămâni, dr. Tudorache având, deci, o experiență deosebită.


    Dr. Igor Tudorache (rândul din față, centru) a coordonat echipa de chirurgi, anesteziști și asistente, care a efectuat transplantul pulmonar
Dr. Igor Tudorache (rândul din față, centru) a coordonat echipa de chirurgi, anesteziști și asistente, care a efectuat transplantul pulmonar

În urmă cu doi ani, când managerul Spitalului „Sf. Maria”, dr. Narcis Copcă, anunța că dr. Igor Tudorache va fi cel care va realiza transplanturile pulmonare în România, acesta din urmă a spus, întrebat fiind dacă ar lăsa Centrul din Germania ca să vină şi să opereze în în țară, că are această disponibilitate, dar depinde de conjunctură: „Disponibilitatea mea de a opera şi a ajuta pacienţii în România este întotdeauna prezentă şi depinde de conjunctura şi condiţiile oferite”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net