Cum se simt acum cățelușii îngropați în smoală fierbinte. Ce spun salvatorii

Ultima actualizare:

    Patru cățeluși au fost îngropați în smoală la Iași
Patru cățeluși au fost îngropați în smoală la Iași

Mână criminală, neatenție sau un experiment sadic? Patru cățeluși au fost găsiți aproape îngropați în smoală fierbinte la Iași în apropierea unui supermarket, la sfârșitul săptămânii trecute. Reprezentanții Fundației Sky, chemați în ajutorul puilor, exclud varianta în care cățelușii s-ar fi prins singuri în smoala lipicioasă.

Vestea bună este că cei patru cățeluși sunt în plin proces de recuperare, cu șanse mari să-și revină complet după tratamentul crud la care au fost supuși. ”Unul dintre ei, care a avut și capul îngropat în smoală, este într-o situație mai grea, pentru că este posibil să-i fi fost afectată vederea. Am reușit să îndepărtăm smoala în proporție de 80-90% de pe corpul lor”, a declarat pentru Click! Cătălin Pavaliu, director excecutiv al Fundației Sky din Iași.

Reprezentanții fundației au fost chemați de urgență joi, 21 iulie, de angajații unui supermarket din Iași care văzuseră în propierea magazinului patru cățeluși îngropați în smoală fierbinte. ”Puii au în jur de două luni. Este puțin probabil să se fi băgat singuri în smoală. Chiar dacă, să zicem, ar fi fost tentați de smoală ca de ceva nou, probabil că ar fi încercat s-o atingă cu laba și apoi s-ar fi retras. E ceva instinctiv. Cel mai probabil cineva i-a surprins dormind și a aruncat peste ei o găleată cu smoală”, a mai spus Pavaliu.

Din păcate, singura cameră de luat vederi din zonă nu acoperă și locul în care au fost găsiți cățelușii, așa că autorităților le va fi greu să identifice vinovații. ”Am vorbit la poliție. Voi merge mâine (miercuri, n. n.) să dau o declarație și să vedem ce putem face pentru a găsi vinovații”, a adăugat Pavaliu.

Coincidență sau nu, este al doilea caz de o asemenea cruzime întâlnit în Iași în ultimele două luni. ”În urmă cu aproape două luni am găsit doi căței îngropați în bitum. E greu de spus dacă este vorba despre acealși autor, pentru că pe aceștia i-am găsit în cealaltă parte a orașului. Din fericire, câinii sunt bine acum, și-au revenit complet”, ne-a asigurat directorul Fundației Sky.

Cei patru căței vor avea nevoie de cel puțin două luni pentru a-și reveni. Reprezentanții Sky așteaptă acordul medicului care îi îngrijește pentru a-i duce într-unul din adăposturile fundației. ”După ce își vor încheia tratamentul, ne vom ocupa de toate formalitățile și vom începrca să le găsim o familie adoptivă”, a mai declarat Cătălin Pavaliu pentru Click!

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net