Cum se prepară musaca de post cu vinete. Nu uitaţi să puneţi usturoi, este mai gustoasă!

musaca_de_vinete.jpg

musaca_de_vinete
Musacaua cu vinete este o alegere perfectă pentru cei care vor să renunţe la carne
Foto: adevarul.ro

Musacaua cu vinete este o alegere perfectă pentru cei care ţin post, dar şi cei care vor să renunţe la carne din alte motive. Preparatul delicios este preferat şi de cei mari şi de cei mici. Nu uitaţi să puneţi usturoi! Este mai gustoasă.

Vă tot gândiţi ce să mai gătiţi în perioada postului? Musacaua cu vinete este o alegere perfectă pentru cei care vor să renunţe la carne.

Reţeta musaca de post cu vinete

O mâncare cu legume proaspete este ideală în post, dar şi în alte perioade, scrie adevarul.ro.

Ingrediente

  • 1 kg de vinete,
  • 500 de grame de zucchini sau dovlecei,
  • 200 de grame de conopidă,
  • 300 de grame de ceapă,
  • 3 căţei de usturoi,
  • 400 de g pulpă de roşii din conservă,
  • sare,
  • după gust şi 150 ml ulei.

Mod de preparare

  • Se spală vinetele, se decojesc, dar nu în totalitate, se taie cuburi potrivite peste care se presară sare, se amestecă bine şi se lasă la odihnă.
  • Se decojesc dovleceii, se taie în cuburi, ca şi vinetele, şi se presară o linguriţă cu sare.
  • Şi dovleceii, şi vinetele vor fi scurse înainte de a le adăuga în mâncare.
  • Conopida se spală şi se desface în bucheţele mici, iar ceapa şi usturoiul se toacă mărunt.
  • Se prăjesc vinetele în ulei încins, în 3 tranşe, nu toate odată. Aşadar, se toarnă 50 de ml de ulei în se storc cuburile de vinete şi pun la prajit. Se lasă cel mult 7 minute, timp în care se amestecă.
  • Dovleceii se scurg de apa pe care au lăsat-o li se prăjesc împreună cu conopida în tigaia încinsă, unde se mai adaugă 3, 4 linguri de ulei.
  • Se scot când se rumenesc uşor şi se lasă deoparte.
  • La final, se prăjeste ceapa tocată împreună cu usturoiul în puţin ulei, până devine sticloasă şi se adaugă vinetele, dovleceii şi conopida.

“Mâncarea de post trebuie să fie mai unsă, asa ca nu vă stresaţi din cauza uleiului care abundă. Roşiile tocate din conservă se adaugă ultimele, iar mâncarea se lasă la foc mic, cu capac, timp de 8-10 minute. Se amesteca din când în când. Apoi, se ia capacul şi se mai lasă încă 5 minute”, se arată pe blogul Laurei Sava.

Citeşte şi:

Cum se prepară mâncarea de praz oltenească. Are puţine calorii şi se găteşte imediat

Zacuscă de fasole boabe tradiţională. Preparat gustos şi ieftin

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1