Cum se pot programa bolnavii cronici care nu apar pe platformă. Mesajul medicului Valeriu Gheorhiță

mediucl-valeriu-gheorghita.jpg

Medicul Valeriu Gheorghiță este cel care coordonează campania de vaccinare
Sursă foto: Arhivă Click!

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță, oferă asigurări și declară că România deține suficiente doze de vaccin. Mai mult decât atât, din trimestrul al doilea numărul de doze care vor fi livrate către țara noastră va crește semnificativ. Iată ultimele declarații ale medicului Valeriu Gheorghiță.

299 de centre de vaccinare cu 487 de puncte de vaccinare au fost deschise în România în a doua etapă a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei, într-o conferință de presă.

Valeriu Gheorghiță a explicat și cum se pot programa la vaccinare bolnavii cronici cărora nu li se permite înscrierea prin platforma online, deoarece, în mod inexplicabil, nu figurează în baza de date: prin medicul de familie sau medicul curant care validează direct acea persoană, fără să mai fie nevoie de interogarea bazei de date a Casei de Asigurări de Sănătate, sau prin serviciul de call center, informează Hotnews.ro. 

Peste 233 de mii de români s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19, de la startul campaniei, iar până în acest moment s-au întregistrat 803 reacții adverse comune și minore, a amintit coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Dintre acestea, 75% sunt persoane din categoriile la risc, iar 25% reprezintă personal din domenii esențiale.

"Nu suntem cu siguranță primii din Europa, dar nu suntem nici ultimii. Intenționăm să creștem accesul la vaccinare și să creștem numărul de centre, în concordanță și cu cantitatea de vaccinuri pe care o avem la dispoziție", spune Valeriu Gheorghiță.

Optimizarea platformei de programări, o necesitate


"Autoritățile încearcă să îmbunătățească funcționarea platformei de programări și să regleze din mers disfuncționalitățiile, mai spune Valeriu Gheorghiță, mai ales că ea ar putea fi folosită și pentru vaccinarea de alte tipuri. Valeriu Gheorghiță a adăugat că "Este foarte dificil să intervii cu modificări asupra platformei, se va încerca să se facă servicii de mentenanță noaptea. Disfuncționalități s-au înregistrat și în alte țări, inclusiv în Germania."
România are contractate suficiente doze de vaccin, iar începând cu trimestrul al doilea al acestui an, numărul de doze livrate va crește semnificativ, a dat asigurări Valeriu Gheorghiță.

Este asigurată vaccinarea a 10 milioane de persoane
Până în luna septembrie, România are contractate doze de vaccin astfel încât să vaccineze peste 10 milioane de persoane, a precizat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.
România are contractate până la finalul acestui an peste 23 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, de la cele două companii care livrează vaccin în țările Uniunii Europene - Pfizer-BioNTech și Moderna, a anunțat marți Andrei Baciu.
În ceea ce privește primul trimestru al anului 2021, Andrei Baciu spune că România va primi puțin peste 400 de mii de doze de la Moderna, cu livrări la două săptămâni, iar dozele de la Pfizer vor continua să vină săptămânal, "într-o cifră care crește de la o săptămâna la alta. Până la finalul lunii martie vom avea peste 2,5 milioane de doze de la Pfizer-BioNTech", a concluzionat acesta.
 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1