Cum se poate prepara vişinata fără să foloseşti zahăr. Reţeta tradiţională

Ultima actualizare:

    Cum se poate prepara vişinata fără să foloseşti zahăr. Reţeta tradiţionalăFOTO: adevarul.ro
Cum se poate prepara vişinata fără să foloseşti zahăr. Reţeta tradiţionalăFOTO: adevarul.ro

Vișinata este una dintre cele mai populare băuturi de casă la români. De asemenea, este și ușor de preparat, dar nu toate gospodinele știu să prepare vișinata fără zahăr. Iată rețeta tradițională!

Este perioada în care vişinii sunt plini de fructe şi, bineînţeles, iubitorii de vişinată, licoarea cu gust dulce şi aromat, se gândesc deja ce mod de preparare să aleagă. Cele mai multe semne de întrebare sunt legate de cele mai multe ori de cantitatea de zahăr folosită.

Să faci vişinată nu este atât de greu. Mai întâi trebuie să culegi vişinile sau să le cumperi, să le speli foarte bine şi să începi să le aşezi într-un borcan sau damigeană, scrie adevarul.ro. 

Reţeta tradiţională spune că la 3 kg de fructe să foloseşti 1,5 kg de zahăr. Pui un strat de vişine, un strat de zahăr. Până când umpli recipientul trei sferturi. Insă, vișiana este și mai bună dacă nu folosești zahăr.

Reţeta tradiţională de vișinată fără zahăr

  • Puteți înlocui zahărul, cu miere de albine. Singura diferenţă va fi aceea că vişinata va avea o culoare mai închisă decât atunci când o faci cu zahăr.
  • Astfel, la cantitatea de 3 kg de vişine, puteți folosi 2 borcane de 800 de grame de miere. Trebuie să laşi borcanul la macerant, exclus direct în soare. Şi, bineînţeles nu trebuie uitat zilnic să agitați recipientul timp de vreo 10 zile.
  • Alcoolul se pune după ce s-a format siropul. La cantitatea de 3 kg puteți folosi 600  ml de alcool dublu rafinat de 96 de grade.  
  • Deși în multe locuri se folosește țuică sau palincă în loc de alcool dublu rafinat, acest lucru e o greșeală. Băutura nou preparată va prelua din gustul acestor băuturi. În plus, țuica sau pălinca preparate în gospodărie au un conținut de alcool mult mai scăzut decât necesarul pentru prepararea vișinatei (75% față de 87 sau 96% pentru alcoolul dublu rafinat).
  • Recipientul se închide apoi ermetic şi se păstrează la loc răcoros.
  • Citește și
  • Rețeta câștigătoare de la cititori: Tort de morcovi
  • Leacuri pentru bolile hepatice
image
image
image
image
image
image
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net