Cum se apără Călin Doboș în urma scandalului în care a fost implicat. Declarațiile medicului

Ultima actualizare:

    Călin Doboș, medic esteticianFoto: Facebook
Călin Doboș, medic esteticianFoto: Facebook

În urmă cu o zi, medicul chirurg Călin Doboş a fost condamnat de Curtea de Apel Galaţi, la trei ani de închisoare cu executare şi interdicţa de a exercită profesia pentru o perioadă de patru ani deși fusese achitat pentru acuzaţia de ucidere din culpă.

În timpul procesului, judecătorii au exclus ca nelegal administrate probe importante aduse de procurori, printre acestea numărându-se raportul medico-legal de necropsie, referatul medical privind intervenţia chirurgicală, avizul Comisiei de Avizare şi Control a Actelor Medico-Legale emis de IML Iaşi, raportul de expertiză medic-legală de necropsie şi avizul Comisiei Superioare Medico - Legale din cadrul Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”.

Călin Doboș susține că victima i-a ascuns anumite informații

Familia dezminte faptul că acesta intenționa să fugă din țară, deși a fost prins pe poliție în acest fel, și avea programată această călătorie deoarece voia să sărbatoarească ziua de naștere a băiatului său, care este pe data de 14 Decembrie, iar în data plecării lui nu era emisă această decizie, spun apropiații lui.

O parte din responsabilitate a fost alocată şi pacientei decedate, Doboș explicând că femeia i-ar fi ascuns că urmă cu doar câteva luni ar fi suferit o operaţie pentru o tumoare pe peretele abdominal. Atât doctorul suspectat de ucidere din culpă, cât şi medicii implicaţi în tratarea victimei după internarea în Spitalul de Urgenţă, s-au acuzat reciproc de moartea femeii. 

Călin Doboş a susţinut mereu că nu i-ar fi perforat femeii intestinul şi că aceasta i-ar fi ascuns problemele sale medicale, respectiv că ar fi suferit de TBC şi ar fi avut o tumoră de perete abdominal.

În ceea ce priveşte moartea pacientei Irina Ciuraru, după ce aceasta a fost supusă unei operaţii de lipoaspiraţie, medicul gălăţean a încercat să demonstreze că era aproape imposibil ca manevrele făcute la intervenţie să îi perforeze acesteia intestinele. 

„Deasupra intestinelor este acea foiţă numită popular prapur. Deasupra acestuia se află peritoneul şi deasupra există aponevroza musculară, iar deasupra ale două sau trei straturi musculare, în funcţie de zonă. Este imposibil să intri cu o canulă boantă şi să penetrezi un plan muscular.

Pătrunderea cu canula ar fi lăsat urme extrem de vizibile în toate aceste straturi. Tehnica operatorie presupune că poziţia canulei este orizontală, paralelă cu planul muscular. Grăsimea este în suprafaţă, nu este în profunzime, iar extragerea ei se face cu această canulă, care este boantă”, a declarat doctorul.

De asemenea, avocatul doctorului acuzat susține că medicul care a operat-o pe femeie la spitalul Județean din Galați este același cu cel care a facut necropsia, explicând că acest lucru „nu este în ordine”.

„Am constatat că se pare că s-a intervenit în mod greşit de către medicul care a preluat pacienta cât a fost internată la Spitalul de Urgenţă. Peste toate acestea s-ar fi suprapus şi infecţia cu o bacterie care provine dintr-o infecţie intraspitalicească.

Ţineţi minte că în 2011 la Spitalul de Urgenţă au decedat două persoane din cauza infecţiei cu Acinetobacter. Am contestat deja raportul medico-legal şi facem şi o cerere să fie audiaţi toţi cei care au tratat-o pe această pacientă. Nu spunem cine este vinovat şi de ce.

Vrem doar să se facă dreptate. Vrem să aflăm adevărul. Iar mai există un lucru ciudat: medicul care a operat-o la Spitalul de Urgenţă este acelaşi care a asistat şi la necropsie, ceea ce nu pare a fi în ordine. Cred că pur şi simplu nu s-a aflat tot adevărul, că nu s-au mai continuat cercetările în spital”, a declarat Didel Bujeniţă, unul dintre avocaţii lui Călin Doboş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net