Cum a schimbat zăpada ţara în ultimele 24 de ore

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Peste 500 de persoane, salvate de pe drumuri înzăpezite. Autorităţile constănţene au intervenit în noaptea de vineri spre sâmbătă pentru salvarea a peste 500 de persoane care au rămas înzăpezite pe mai multe drumuri din judeţ. Cele mai multe probleme au fost pe drumul dintre Constanţa şi Valu lui Traian şi între Constanţa şi Cumpăna.

Peste 120 de oameni au fost surprinşi de viscol pe A2 şi şi-au petrecut noaptea în spaţiile de servicii de pe marginea şoselei. Ieri, autorităţile au intervenit cu utilaje de deszăpezire pentru scoaterea lor de pe autostradă. 

simeon stalpnicul png

56 de trenuri anulate

Nici pe calea ferată lucrurile nu stau mai bine. CFR Călători a anulat, sâmbătă, 56 de trenuri, cele mai multe dintre ele făcând legătura între Bucureşti şi estul ţării. În Gara de Nord se înregistrează întârzieri de până la 240 de minute, la sosiri şi 40 de minute la plecări.

O femeie a născut într-o şenilată

În noaptea de vineri spre sâmbătă, o şenilată a Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri a fost trimisă să aducă la unitatea medicală din Băneasă două femei însărcinate. Potrivit News.ro, cu 6 km înainte de a ajunge la destinaţie, şenilata a rămas blocată, iar una dintre femei a fost nevoită să nască acolo, fiind asistată de cei doi paramedici care o însoţeau. Ulterior ea a ajuns la centrul medical de la Băneasa cu o ambulanţă. O altă gravidă din judeţul Ialomiţa nu a putut ajunge la spital din cauza viscolului, astfel că a născut acasă.

Şcolile şi grădiniţele din mai multe judeţe, închise luni şi marţi

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, şcolile şi grădiniţele din judeţele Constanţa, Tulcea, Buzău, Vrancea, Vaslui, Călăraşi, Ilfov şi din municipiul Bucureşti vor fi închise. Măsura a fost luată după ce în aceste zone a nins viscolit mai bine de 24 de ore şi drumurile sunt impracticabile. Profesorii vor lua măsuri pentru recuperarea orelor şi parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului.

Grindeanu cere ca directorul general al CNAIR să fie demis

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut sâmbătă ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să ia măsurile legale pentru demiterea directorului Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor. Asta din cauza “modului deficitar” în care au fost coordonate acţiunile de deszăpezire la nivel naţional. În acelaşi timp, primarul Gabriela Firea şi consilierii generali au demis Consiliul de Administraţie al RATB, din cauza modul în care s-a acţionat pentru îndepărtarea zăpezii din staţii.

Ninsorile, binevenite pentru agricultură

Între atâtea veşti proaste, iată şi o parte bună. Asociaţia de fermieri anunţă că zăpada care a căzut peste România este binevenită pentru culturile însămânţate în toamnă (orz, grâu sau rapiţă). Asta deoarece “plapuma” care acoperă culturile le protejează de frig.

simeon stalpnicul png

Codul galben de vreme geroasă, prelungit până luni

Sâmbătă, meteorologii au prelungit codul galben de vreme geroasă până luni, 9 ianuarie inclusiv. Potrivit acestora, vremea va fi geroasă în toată ţara, atât ziua, cât şi noaptea. Astfel, pe timpul zilei, temperaturile ajung la cel mult -10 grade, iar pe timpul nopţii temperatura scade până la -15 sau chiar până la  -25 de grade. ANM mai precizează că vremea geroasă va persista în majoritatea regiunilor şi pe parcursul săptămânii viitoare. De asemenea, a fost emis şi un cod galben de viscol până azi, la ora 22.00, în 22 de judeţe ale ţării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net