Cum a salvat o mână de locatari spațiul verde de la bloc

Ultima actualizare:

    Firmele angajate de primărie au smuls copacii din rădăcină
Firmele angajate de primărie au smuls copacii din rădăcină

Reprezentanții a patru asociații de proprietari din sectorul 6 al Capitalei au reușit să blocheze o lucrare a primăriei, care viza transformarea spațiului verde dintre blocuri în parcări de reședință. Tribunalul București a suspendat miercuri autorizația de construire, pe motiv că aceasta nu era însoțită de toate avizele.

Victorie importantă pentru câteva zeci de familii din cartierul Militari. Asistate de o casă de avocatură, acestea au contestat un proiect al primăriei de sector, care viza reamenajarea spațiilor verzi dintre blocuri și construirea de locuri de joacă și parcări de reședință. Tribunalul a motivat decizia prin faptul că autoritatea publică nu avea toate avizele și, în plus, spațiilor verzi nu li se poate schimba destinația. „Au venit la mine, am făcut cererea de chemare în judecată și, când Primăria sector 6 a depus toată documentația la dosar, am aflat că lipsesc vreo 5 avize. Cred că au făcut ei fiindcă ei fac lucrarea și tot ei o autorizează. Astfel că instanța a decis miercuri suspendarea autorizației de construire”, a declarat avocatul Dumitru Dobrev citat de hotnews.ro.

Contactat de Click!, avocatul asociațiilor de locatari ne-a precizat că lucrarea este blocată în totalitate. „Autorizația este suspendată în întregime, pentru tot proiectul, nu doar pentru această bucată. Asta înseamnă că toți muncitorii trebuie să lase uneltele din mână, chiar dacă primăria a împărțit lucrarea mai multor firme, pe partea de antrepriză. Dacă primarul Rareș Mănescu revine cu un act adițional la autorizația de construire din care să reiasă că renunță la a mai face parcări în perimetrul spațiilor verzi, noi suntem deciși să renunțăm la proces”, ne-a spus avocatul Dumitru Dobrev.

Decizia Tribunalului București poate fi contestată în 15 zile la Curtea de Apel. Nenorocirea este că pentru realizarea proiectului, Primăria sectorului 6 a obținut fonduri nerambursabile de 4,5 milioane de euro de la Uniunea Europeană. Cu acești bani, primăria intenționa să reamenajeze spațiile verzi dintre blocuri în zonele Bd. Iuliu Maniu – Șos. Virtuții și Drumul Taberei – Prelungirea Ghencea. În cazul în care Curtea de Apel va menține decizia tribunalului, primăria ar putea pierde și finanțarea europeană. „Curtea de Conturi, sau alte instituții care monitorizează modul în care sunt cheltuiți banii europeni, va întocmi o notă de control, pe baza căreia se vor face corecții la acest capitol, iar o parte din bani se vor întoarce la Uniunea Europeană”, ne-a mai spus avocatul.

Click! a scris în 21 mai 2014 despre acest subiect. Atunci locatarii se gândeau să cheme primăria în judecată
Click! a scris în 21 mai 2014 despre acest subiect. Atunci locatarii se gândeau să cheme primăria în judecată

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net