Cum să intri la metrou cu un sms

Ultima actualizare:
Tariful parcării e de 50 de eurocenţi pentru o oră
Tariful parcării e de 50 de eurocenţi pentru o oră

Bucureştenii care au telefoane „deştepte” şi sunt clienţi Orange pot plăti călătoriile trimiţând un sms la numărul 1700. Validarea călătoriei se face la aparatele amplasate deja în staţiile Universitate, Gara de Nord, Piaţa Victoriei, Petrache Poenaru, Timpuri Noi, Grozăveşti şi Politehnica.

Cum funcţionează? Ei bine, după ce aţi trimis sms la numărul 1700, veţi primi un mesaj care vă confirmă plata călătoriei şi instrucţiunile care urmează: sunaţi gratuit la 1700 şi veţi primi un cod (QR code), valabil şase luni, care vă va permite accesul la metrou. Atingeţi ecranul mobilului de validator (partea roşie). Biletul electronic e validat în circa cinci secunde, iar semnalul „LIBER” confirmă că puteţi trece de turnicheţi.

Cu noul sistem instalat la metrou o călătorie costă 50 de eurocenţi. Dacă vreţi să plătiţi două călătorii trebuie să trimiteţi sms la numărul 1700 cu textul „2C” şi vă costă 90 de eurcenţi. Dacă aveţi nevoie de zece călătorii, trimiteţi sms la 1700 cu textul „10C” şi urmaţi aceeaşi procedură. În acest caz trebuie să plătiţi 2,2 euro. Tariful aferent călătoriilor se va regăsi în factura de telefon.

De acest serviciu nu pot beneficia decât abonaţii Orange, posesori de telefoane care au tehnologia MMS. Dacă nu aveţi MMS activat, puteţi suna la 1818, selectaţi opţiunea 3 şi primiţi un cod unic, ce trebuie tastat la dispozitivul de validare. Pentru a-l valida, apăsaţi butonul cu pătrat alb din partea stângă a tastaturii.


    Tariful parcării e de 50 de eurocenţi pentru o oră
Tariful parcării e de 50 de eurocenţi pentru o oră

De la 1 februarie, clienţii Orange mai au un motiv de bucurie. Ei pot plăti tariful aferent parcării în zona Ateneului Român (restaurant Cina). Ca să faceţi acest lucru trebuie să trimiteţi un sms cu numărul de înmatriculare al maşinii la 7577. Tariful e de 50 de cenţi pentru o oră. Sistemul vă avertizează, tot prin sms, atunci când sunteţi pe punctul de a depăşi termenul de staţionare în parcare.

Bucureştiul nu e nici primul nici singurul în care acest sistem fincţionează. Parcarea se poate plăti cu telefonul mobil, încă de anul trecut, în oraşe ca Bistriţa, Oradea, Satu Mare, Târgu Mureş şi Timişoara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net