«Cum să-i facă fiicei o injecţie cu erbicid?»

Ultima actualizare:
Elena era o elevă conştiincioasă, după cum povestesc vecinii
Elena era o elevă conştiincioasă, după cum povestesc vecinii

Satul constănţean Săcele se află în stare de şoc, după crima dintr-o familie cu trei copii! Tatăl, Costel Bighiu, a agresat-o pe Elena, fata cea mare (14 ani), apoi i-ar fi injectat, cu o seringă, o substanţă toxică, probabil erbicid. După ce şi-a ucis copila, bărbatul a încercat să-şi pună capăt zilelor prin aceeaşi metodă, iar acum se află la spital, în stare gravă.

Dramă în satul natal al lui Gică Hagi! Familia Bighiu are trei copii, două fete (14 şi 11 ani) şi un băiat (12 ani). Elena, cea mai mare dintre ei, n-a mers vineri la liceul din Năvodari, unde era elevă, fiind răcită. Fraţii ei erau la şcoală, mama - la serviciu, în Constanţa, aşa că a rămas singură cu tatăl ei, care e şomer, scrie adevarul.ro. Supărat pe fată deoarece intervenise cu o seară înainte într-o ceartă iscată între el şi mama copiilor, Costel Bighiu (47 de ani) şi-a agresat fiica şi i-a injectat o substanţă necunoscută. După crimă, a încercat să se sinucidă, injectându-şi aceeaşi substanţă, cel mai probabil erbicid. Corpurile celor doi au fost descoperite de fiica de 11 ani, iar bărbatul se află în stare gravă la Spitalul Judeţean Constanţa. Poliţiştii nu exclud nici posibilitatea ca între părinte şi fată să fi existat şi raporturi sexuale, iar cauza morţii a fost, conform unor surse apropiate anchetei, strangularea.

Liviu Chesnoiu
Liviu Chesnoiu

Sâmbătă dimineaţă, subiectul crimei era pe buzele sătenilor. Până şi copiii dădeau târcoale casei înconjurate de banda galbenă pusă de criminalişti, semn că nimeni nu are voie să intre. Mama Elenei a povestit că, în seara de dinaintea crimei, Costel s-a certat puţin cu fata din cauza unor mesaje pe care le trimitea unor prietene. Puţin mai sus de casa familiei Bighiu, pe aceeaşi străduţă plină de noroi, stă nea Traian, care cu greu îşi stăpâneşte lacrimile: „Nevastă-sa lucra la salubrizare, erau oameni liniştiţi. Nu pot să înţeleg ce s-a întâmplat. N-am văzut niciodată vreun conflict, vreo neînţelegere între ei”. 

O altă vecină susţine că bărbatul nu era o fire violentă. “Costel muncea cu ziua prin sat, pe la fermele din zonă. Nu era un golan care să stea toată ziua în casă şi să nu facă nimic. Copiii învaţă bine”. 

«Nu era un golan»

Oamenii din sat mai spun că, în urmă cu 14 ani, când s-a născut Elena, tatăl era plecat la muncă în Spania, iar mama a înregistrat copilul pe numele ei de fată. În centrul comunei, în staţia de autobuz, patru bărbaţi dezbat acelaşi subiect. 

„Cum poate să facă un tată aşa ceva? Mai bine murea şi el, după ce şi-a omorât copila. Cum l-a dus pe el capul să-i facă injecţie cu erbicid”, se revoltă unul dintre bărbaţi. Altul povesteşte că părintele îşi plimba fata cea mare pe motocicletă prin sat, că era un om muncitor şi că în familie mai existau certuri, „aşa cum sunt pe la fiecare dintre noi”. 

Psihologul: «E prea ciudată crima asta»


    Liviu ChesnoiuFoto: adevarul.ro
Liviu ChesnoiuFoto: adevarul.ro

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, crede că trebuie luat în considerare şi faptul că fata şi tatăl purtau nume diferite. “E posibil ca în capul lui să fie ideea că nu e fata lui. Şi e posibil să se ajungă la incest”, consideră Chesnoiu. „E prea ciudată crima asta. Nu omori un copil injectându-l cu o substanţă, decât dacă ea l-a ameninţat cu ceva”, încearcă psihologul o explicaţie. Specialistul spune că şi societatea trebuie să joace un rol: „Dacă eşti diriginte şi un elev de-al tău e abătut, discuţi cu el. Într-o comunitate mică, primarul şi preotul pot sesiza, de asemenea, orice formă de violenţă domestică”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net