Cum s-a scuzat episcopul de Huşi în faţa enoriaşilor

Ultima actualizare:

    Episcopul Huşilor  a depus plângere  la DNA
Episcopul Huşilor a depus plângere la DNA

E scandal mare în Vaslui! Mai exact, la Episcopia Huşilor, unde episcopul Corneliu a fost şantajat de trei preoţi cu un film pornografic. Episcopul ar apărea alături de un fost seminarist, acum preot, cu parohie, soţie şi copil. Iată ce le-a spus Bârlădeanu enoriaşilor, la slujba de duminică!

S-a lăsat cu arestări şi percheziţii în rândul preoţilor din Vaslui. Şi asta, pentru că trei dintre aceştia, respectiv Sebastian-Cristi Jitaru, arhimandrit în cadrul Catedralei Episcopale Huşi, Răzvan Mihail Bumbu, preot în cadrul Parohiei Văleni, şi Gheorghe Damian, preot de caritate la biserica Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, l-au şantajat pe episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu. Ei deţin o filmare de 15 minute, în care episcopul ar apărea în dormitorul său alături de un fost seminarist. Cei trei preoţi au pus presiune pe episcop, ameninţându-l că, dacă nu le îndeplineşte anumite cereri, vor face public filmuleţul. În 12 iunie, episcopul a cedat şi a depus plângere la DNA împotriva lor, iar, în 15 iunie, aceştia au fost arestaţi. Acum se află în arest la domiciliu, iar ieri s-au prezentat la DNA Iaşi, unde au participat la percheziţiile efectuate asupra sistemelor informatice, ridicate în urma percheziţiilor efectuate la domiciliul lor, potrivit adevarul.ro.

Cu o zi înainte de percheziţii, adică duminică, episcopul “încolţit” a strecurat în predica sa din timpul slujbei câteva afirmaţii, astfel încât să se disculpe. Aşadar, deşi tema celei de-a doua duminici după Rusalii era “Chemarea primilor Apostoli”, Corneliu Bârlădeanu le-a vorbit enoriaşilor despre tehnica modernă, scrie vremeanouă.ro. “Tehnica modernă a fost creată de om pentru a-l ajuta, dar acum tehnica se întoarce împotriva lui. Omul se teme acum de tehnica modernă”, a spus, cu subînţeles, episcopul. Enoriaşii s-au prins imediat ce vrea să zică preotul, s-au uitat cu subînţeles unii la alţii şi şi-au dat coate, în timp ce episcopul le mai spunea: “Imaginile sunt înşelătoare. Vedem ceva, dar în conţinut nu e aşa. De câte ori nu am cumpărat produse, impresionaţi de ambalaje, dar conţinutul era înşelător? De aceea, imaginile pot fi false”, a încheiat episcopul.


    Preoţii acuzaţi de şantaj:  Mihail Răzvan Bumbu,  Cristian Sebastian Jitaru şi  Gheorghe Damian
Preoţii acuzaţi de şantaj: Mihail Răzvan Bumbu, Cristian Sebastian Jitaru şi Gheorghe Damian
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net