Cum a refuzat principele Nicolae să semneze declaraţia de retragere a titlului

principele-nicolae-si-regele-mihai.jpg

rege mihai funeralii principe niciolae
Regele Mihai și nepotul său, pe vremea când se suveranul trăia şi nu exista vreun conflict între ei
Foto: arhivă personală

Scandalurile de ţin lanţ la Casa Regală. Fostul principe Nicolae, nepotul Regelui Mihai I, a explicat că retragerea titlului s-a făcut abuziv. El a subliniat că a refuzat să semneze această declaraţie.

Principele Nicolae a vrut să aducă lămuriri cu privire la actualul său statut şi a ales să facă acest lucru pe pagina lui de Facebook. 

"Declarația mea din august 2015, referitoare la acceptul retragerii titlului, nu a fost scrisă de mine. Am fost obligat să o accept, am refuzat să o semnez și până la acest moment este nesemnată. Nu a existat vreodată nici vreo înțelegere și nici vreun acord semnat referitor la plecarea mea definitivă din România și condiția de a nu mă mai întoarce. Nu aș fi acceptat să mi se impună un exil de acest fel. Cele scrise mai jos sunt detalii încă neștiute, pe care am ales să le păstrez cu mine din respect pentru bunicul meu și pentru condiția precară de sănătate în care s-a aflat și se află în ultima vreme. Acum, tot din respect pentru bunicul meu, regele Mihai, trebuie să le fac cunoscute”, se arată în comunicatul de presă.

Retragerea titlului de principe lui Nicolae a fost luată în urma scandalului de imagine în care acesta ar fi fost inplicat. O femeie cu care Nicolae ar fi avut o relație pasageră a spus că acesta este tatăl copilului ei. El a făcut declaraţii şi pe această temă. 

”Am revenit in România în noiembrie 2015 pentru a rezolva situaţia referitoare la presupusul meu copil. Din cauza lipsei constante de cooperare din partea mamei presupusului meu copil, situaţia aceasta a rămas încă neclarificată. Până în acest moment nu există nicio dovadă medicală care să susţină acuzele mamei. Prin urmare, orice acuzaţie care mi s-ar aduce în legatură cu acest subiect este nefondată”, a mai spus Nicolae pe contul de socializare.

Nepotul Regelui Mihai I a fost exclus din Casa Regală în anul 2015. Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune, după Mihai I şi Principesa Margareta. 

loading...
Loading...

Citește și

 • regele mihai nicolae scandal bataie

  Scene incredibile s-au produs, marți seară, la căpătâiul Regelui Mihai, care se află în stare gravă. Nepotul său, fostul prinț Nicolae a încercat să intre să-l vadă pe Majestatea Sa, la scurt timp după ce a fost împărtășit. Nefiind lăsat, el ar fi agresat fizic și verbal mai multe persoane, anunță într-un comunicat de presă Casa Regală.

 • printul nicolae regele mihai scandal

  Nepotul regelui Mihai I, Nicolae răspunde criticilor aduse de mama sa, în legătură cu vizita pe care a vrut să i-o facă bunicului său. De asemenea, el vorbește, într-un comunicat de presă, despre faptul că nu Majestatea Sa ar fi cel care îl respinge, ci persoanele din jurul său.

 • print nicolae titlu test paternitate

  Copilul pe care fostul principe Nicolae Medforth Mills l-ar avea cu o româncă i-a adus numai probleme. Avocatul Radu Enache a explicat la un post tv că fetiţa de la Braşov este motivul aparent pentru care prinţul a rămas fără titlul de moştenitor. Juristul a adăugat că mama copilului nu a demarat un proces pentru a stabili clar paternitatea fetiţei.

 • regele mihai nicolae elena scandal

  După ce Casa Regală a anunțat că Regele Mihai a fost împărtășit, iar, la scurt timp, Principele Nicolae a încercat să intre cu forța la căpătâiul Majestății Sale, joi, Casa Regală a vrut ca lucrurile să fie clare pentru toată lumea. Așa că a transmis un comunicat de presă arătând care este linia de succesiune. În plus, mama lui Nicolae a mărturisit de ce acesta a fost dezmoștenit și de ce Regele nu vrea să-l vadă.