Cum a rămas o familie de romi din Strehaia fără 115 monede de aur. Cine erau hoții și ce au făcut cu banii

Ultima actualizare:

    Din cele 115 monede nu au mai fost recuperate decât 82Foto: ziare.com
Din cele 115 monede nu au mai fost recuperate decât 82Foto: ziare.com

Atenție cine mai știe unde vă păstrați banii sau bijuteriile! O familie de romi din Strehaia a rămas fără”comoara”primită moștenire de familie. In urmă cu două săptămâni, păgubiții au mers la poliție și au raportat furtul a 115 monede de aur. Poliția i-a prins pe hoți și a mai găsit doar o parte din comoară. Mare a fost surpriza păgubașilor când au aflat că cei care i-au prădat erau rude apropiate care plecaseră din Strehaia în Gherla și se transformaseră in oameni de afaceri.

Conform unor surse apropiate anchetei, familia care a raportat furtul își păstra cele 115 monede de aur, de fapt tradiționalii"cocoșei", în podeaua de beton a locuinței. Au mers la poliție, iar oamenii legii au inceput căutările. După ce au audiat mai mulți membri ai familiei respective, anchetatorii au aflat că unii membri ai acesteia au plecat brusc de acasă și au deschis o afacere cu reciclare de deșeuri în județul Cluj. Au fost găsiți în Gherla, unde, își cumpăraseră o proprietate și afișau o situație materială foarte bună. De fapt totul se baza pe”cocoșeii”furați de la rude.

Ce spun polițiștii despre furt

"Pe 18 noiembrie, politisti din cadrul I.P.J. Mehedinti au pus în executare doua mandate de percheziție, în localitatea Gherla, județul Cluj, la două persoane bănuite de furt calificat săvârșit între membrii de familie. Din probatoriul administrat au rezultat indicii că, la data de 28 iunie, persoanele în cauză ar fi sustras 115 monede din aur, dintr-o încăpere ce aparținea locuinței familiei. Prejudiciul estimat este de peste 400.000 de lei. In urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 82 de monede din metal, galbene, cu inscripție specifică, precum și mai multe înscrisuri care atesta efectuarea de plați, în numerar, în valoare de 20.000 de lei”, se arată într-un comunicat al polițiștilor din Mehedinți remis ziare.com [VDO.AI]

De ce i-au iertat păgubiții pe hoți

Păgubiții au primit înapoi doar 82 de monede(cu o greutate totală de 1.148 grame)dintre cele 115 monede câte număra comoara din beton. Surpriza de acum încolo începe. Când polițiștii au venit la ușa păgubiților din Strehaia și au anunțat cine sunt hoții, mare le-a fost mirarea când au auzit răspunsul:”mulțumim ne retragem plângerea”. Astfel, anchetatorii care deschiseseră un dosar penal pentru furt calificat între membrii de familie au fost nevoiți că le de-a drumul făptașilor.

Citiți și

Casele luxoase ale ţiganilor din România, prin ochii unui străin

700 de cocoşei de aur pentru prinţii din Strehaia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (30) jpg
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net