Cum puteți observa eclipsa totală de lună din 27 iulie

Ultima actualizare:

    Luna va avea nuanțe de portocaliu-roșu-cărămiziu
Luna va avea nuanțe de portocaliu-roșu-cărămiziu

Cea mai lungă eclipsă totală de lună din acest secol va avea loc în seara zilei de 27 iulie și va fi cel mai important fenomen astronomic din acest an, a anunțat Observatorul Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”. Fenomenul va putea fi observat din toată ţara, doar în cazul în care cerul este senin.

Pentru a observa aceasta eclipsă nu aveţi nevoie de instrument astronomic. Trebuie să priviți Luna din când în când pentru a vedea fazele importante ale fenomenului.

În cazul în care aveţi un instrument astronomic îndreptaţi-l spre Lună. Veţi vedea mai îndeaproape suprafaţa lunară, cu toate că din cauza lipsei umbrelor, craterele nu se vor vedea în relief. Dacă priviți Luna printr-un binoclu veți putea distinge mai ușor nuanțele din timpul totalității.

Cei ce doresc să facă fotografii pot ataşa aparatul foto pe un trepied. Asta pentru că în timpul totalităţii, trebuie folosiţi timpi de expunere de 0,5-2 secunde, în funcţie de gradul de întunecare a discului lunar.

Sub Lună se va afla planeta Marte, vizibilă ca un astru punctiform foarte strălucitor. În timpul eclipsei pot fi observate alte trei planete: Venus (până în ora 22), Jupiter (până la miezul nopții) și Saturn (toată noaptea).

Observatorul astronomic va fi deschis pe 27 iulie, între orele 21-03.

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net