Cum poate câinele tău să doneze sânge pentru a salva vieți

donatori.jpg

caini, donatori, sange
Câinii care donează sânge sunt considerați eroi
Citeste tot despre: 

Animalele de companie pot fi donatori de sânge. În România, există o bancă special creată pentru patrupede. La fel ca și la oameni, sângele este foarte prețios pentru că salvează vieți, însă nu mulți stăpâni își duc câinii și pisiciile să doneze.

Unii nu știu că se poate, alții sunt prea comozi ori se gândesc că le-ar face rău animalelor. Nimic mai fals, spun medicii veterinari, care sunt de părere că un câine care devine donator este mai sănătos.

Hemopet Blood Bank s-a deschis în 2011, în Capitală, iar în timpul acesta peste 1.000 de câini și pisici au primit o nouă șansă la viață, după ce li s-au făcut transfuzii.

Mulți au avut babesioză, o boală parazitară, transmisă de căpușe, care afectează sistemul imunitar şi duce la anemie, spun specialiștii.

Pungile cu sânge curat ajung pentru pacienți în orice cabinet din țară în 24 de ore, iar în cele din București în doar două ore.

Dar iată care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un animal ca să poată dona.

- să aibă între 1 și 8 ani;

- să fie clinic sănătos;

- să fie cuminte;

- sa aibă peste 25 kg;

- să nu se afle sub tratament cu antibiotic;

- să nu fi avut vreo boala cardiacă.

Donatorii sunt răsplătiți un vaccin anual gratuit (antirabic + polivalent), iar după trei donări consecutive: sunt deparazitați, extern și intern o dată la 4 sau 6 luni, li se face hemoleucogramă, au parte de consultații, test de grupă sanguină, examen microscopic al sângelui, toaletare unghii, urechi și vidat glande perianale, reduceri de 10-15% la analize și tratamente, examen coproparazitologic.  

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1