Cum a pierdut un român 19.000 de dolari în Vama Albiţa

Ultima actualizare:

A încercat să încalce legea şi acum îl ustură! Poliţiştii de frontieră de la Vama Albiţa i-au confiscat unui cetăţean român suma de 18.735 de dolari americani, bani pe care persoana respectivă nu i-a declarat la intrarea în România.

A rămas cu buza umflată! Aurelian Dumitru Ciceu (42 ani) s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa (Vaslui) pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism Skoda, înmatriculat în România. Poliţiştii de frontieră şi vameşii au decis să efectueze un control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care au descoperit, în torpedou, suma de 29.971 de dolari americani. Cum suma maximă cu care o persoană poate tranzita frontiera este de 10.000 de euro, poliţiştii de frontieră vasluieni au dispus confiscarea diferenţei de bani, pentru care, spun aceştia, cetăţeanul în care nu deţinea documente justificative.

Potrivit prevederilor legale, sumele de bani mai mari de 10.000 de euro pot intra/ieşi din ţară numai dacă sunt declarate şi dacă se plătesc taxele specifice. Imprudenţa l-a lăsat fără bani pe Ciceu şi i-a adus şi o amendă. ”A fost luată măsura confiscării sumei de 18.735 dolari americani, diferenţa de la suma pentru care se permite tranzitarea şi cea descoperită în torpedou, şi sancţionarea contravenţională a persoanei cu amendă în valoare de 3.000 lei”, a precizat Irina Mirică, de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net