Cum a păcălit Liviu Dragnea ţara întreagă cu tragedia din familia sa

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea a fost mâna dreaptă a lui Victor Ponta în PSD până la condamnarea în dosarul ReferendumuluiFoto: Pro TV
Liviu Dragnea a fost mâna dreaptă a lui Victor Ponta în PSD până la condamnarea în dosarul ReferendumuluiFoto: Pro TV

Condamnarea lui Liviu Dragnea la un an de închisoare cu suspendare pentru fraudarea Referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu a readus în actualitate o tragedie care s-a produs în familia sa.

Liviu Dragnea a susţinut, duminică într-o emisiune la Antena 3, că sentinţa în dosarul Referendumului din 2012 a cauzat moartea fratelui său. O mare minciună, spusă la ore de maximă audienţă. Cel puţin asta reiese din investigaţiile făcute de presă în ultimele zile.

De ce a murit fratele lui Liviu Dragnea

Viorel Dragnea a murit la vârsta de 58 de ani, în data de 24 august 2013. Era bolnav de cancer pulmonar şi era internat de două luni la o clinică din Turcia.

“Simt o mare nedreptate şi am de asemenea două regrete uriaşe. Nu am zis-o până acum, tocmai din dorinţa mea permanentă de a nu influenţa justiţia sub nicio formă: fratele meu a murit din cauza acestui dosar, familia mea este aproape distrusă. Am trecut peste toate astea”, a spus Liviu Dragnea la Antena 1.

Problema aici e că urmărirea penală împotriva lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumului a început în data de 6 septembrie 2012, iar acest eveniment nu mai avea cum să influenţeze starea de sănătate a fratelui său. Viorel Dragnea era deja diagnosticat cu cancer pulmonar, potrivit apropiaţilor.

Liviu Dragnea, păsuit de DNA pentru fratele lui

În calitate de învinuit, Liviu Dragnea a fost convocat la sediul DNA pentru audieri în dosarul Referendumului. Trebuia să meargă şi în data de 19 august, dar fostul lider din PSD a cerut o reprogramare deoarece voia să meargă la fratele lui, internat la Istabul. Procurorii DNA au acceptat, iar întâlnirea a fost reprogramată pentru data de 29 august.

Pe 7 octombrie 2013, Liviu Dragnea a primit calitatea de inculpate şi a fost trimis în judecată. Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 15 noiembrie. Fratele său, Viorel Dragnea, murise în august.

Cine a fost fratele lui Liviu Dragnea

Viorel şi Liviu Dragnea şi-au construit amândoi cariere în judeţul Teleorman. Fii de miliţian, cei doi au parcurs trepterele în ierarhia locală. Liviu Dragnea s-a implicat în politică şi a devenit unul dintre cei mai puternici oameni din PSD, în timp ce Viorel a devenit şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă din Teleorman.

Potrivit adevarul.ro, Viorel Dragnea era fumător înrăit şi “băiat de şpriţ”. De la aceste vicii i s-ar fi tras boala. În plus, cancerul pulmonar nu se produce pe fond de stres, susţin medicii contactaţi de adevarul.ro.

Liviu Dragnea şi-a dat demisia din PSD

După condamnare la un an de închisoare cu suspendare, Liviu Dragnea şi-a dat demisia din funcţia de vicepremier şi a renunţat la calitatea de vicepreşedinte executiv al PSD. Considerat cel mai puternic om din partid şi "stăpân" al judeţului Teleorman, Liviu Dragnea păstrează în continuare o influenţă politică foarte mare.

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net