Cum ne echipăm animăluțele pentru zăpadă

Ultima actualizare:

    toateanimalele.ro
toateanimalele.ro

Iarna și-a intrat în drepturi în mai toată țara, iar meteorologii anunță vreme mai rece de la o zi la alta. Animăluțele de companie se bucură și ele de primele ninsori, dar cum le protejăm de zăpadă și ger?

Câinele este un animal homeoterm, adică are nevoie să îți păstreze temperatura corpului constantă pentru a se simți confortabil. În interorul căminului, la căldurică, totul este perfect, dar ce ne facem când suntem nevoiți să scoatem câinele afară, la minus.. multe grade, să se plimbe sau să își facă nevoile? Scumbările bruște de temperatură, trecerea prea rapidă de la cald la rece, nu face bine niciunui organism viu. Oamenii se pot proteja cu o haină mai groasă, însă animăluțele de companie sunt complet descoperite în fața temperaturilor extreme.

Sunt rase de câini care adoră zăpada, fiind ”create” special pentru anotimpul rece. Este vorba de câinii din rasele nordice, Husky sau Malamut de Alaska, care au fost selectați de mii de ani să tragă la sanie în ținuturile înzăpezite. Aceștia nu numai că nu simt frigul la fel ca ceilalți câini, dar chiar nu le place deloc căldura. Nu la fel putem spune despre un cățel de apartament, fie el Bischon sau Chihuahua, al cărui organism nu este deloc obișnuit cu temperaturile scăzute. Pentru aceștia, dar și pentru patrupedele cu păr scurt, bătrâne sau bolnave, au apărut în comerț o serie de ”accesorii” vestimentare care îi protejează de ger.

”Avem veste impermeabile, cizmulițe, căciuli și chiar fulare. Hăinuțele sunt ajustabile, în funcție de mărimea animalului. Încălțămintea este foarte important, căci protejează pernuțele picioarelor de gheață, dar și de sarea împrăștiată pe drum pentru topirea zăpezii, care îi poate provoca animalului iritații sau răni”, spune reprezentantul unui magazin de hăinuțe de animale din București.

Astfel, pe piață găsiți șosete pentru căței sau pisicuțe, din material textil cu antiderapant, la prețuri ce pornesc de la 9 lei/perechea, sau pantofiori în diverse forme și culori, la prețuri începând de la 30 de lei. O pereche de ghetuțe ajunge la 70 de lei, în timp ce cizmulițele mai sofisticate pot sări lejer de suta de lei. Un set căciulă cu fular din lână se vinde în magazinele de specilitate cu prețuri ce pornesc de la 30 de lei.

Specialiștii ne atrag însă atenția ca, pe lângă îmbrăcăminte, să acordăm o atenție deosebită alimentației în sezonul rece. Numai o hrană de calitate, bogată în nutrienți, ne va menține animăluțul în stare optimă de sănătate!

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net