Cum a luat fostul primar al Ploieștiului șpagă în 5 minute

Ultima actualizare:

    Iulian Bădescu este acuzat că a luat 100.000 de euro mită de la un om de afaceri
Iulian Bădescu este acuzat că a luat 100.000 de euro mită de la un om de afaceri

Martorii nu tac când vine vorba despre fostul edil al Ploieștiului Iulian Bădescu. Îl vor la pușcărie. Omul de afaceri Nicolae Capră le-a povestit, astăzi, judecătorilor cum fratele său i-a dat primarului 100.000 de euro în 5 minute.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a audiat luni, în calitate de martor, pe Nicolae Capră.

Potrivit news.ro, omul de afaceri le-a spus magistraților că fostul primar Iulian Bădescu a primit, în 2013, 100.000 de euro de la fratele său, Daniel.

Suma reprezenta o prima tranşă din comisionul de 10% cerut de fostul edil pentru ca Primăria să achite primele jucătorilor de la Petrolul Ploieşti.

”A pus banii într-o borsetă, pe umăr”

“Ştiu că suma a fost negociată în timpul unui cantonament în Turcia. Iniţial, Bădescu a cerut 20 la sută, dar ulterior a redus la 10 procente. Asta ştiu de la fratele meu. Am fost de faţă când s-au dat banii, într-un restaurant din Ploieşti, local administrat de soţia mea. Eram pe terasă când a venit primarul şi a luat banii. Am văzut când i s -a dat plicul cu bani. Eu i-am numărat înainte să-i dea. Fratele meu s-a împrumutat de la cămătari. Bădescu a pus banii într-o borsetă, pe umăr. A deschis plicul, dar nu i-a numărat. Banii erau în bancnote de câte 500 de euro”, a spus Nicolae Capra, fost membru al Consiliului de administraţie al clubului de fotbal din Ploieşti.

Un alt martor, Maria Clarisa Vârcioroveanu, concubina lui Daniel Capră, a prezentat aceeaşi variantă.

“Concubinul meu se văita că i s-au cerut aceşti bani din valoarea contractului încheiat de Primărie cu Asociaţia Lupii Galbeni Ploieşti. Comisionul a fost redus cu 10 la sută. Mi-a zis soţul că Bădescu obişnuia să ceară diverse sume de bani. Trebuia să dea o prima tranşă de 100.000 de euro din cei 300.000 de euro care reprezentau 10% din cele trei milioane. Banii s-au dat la restaurantul nostru. Era în august 2013. Bădescu a stat cinci sau şapte minute pe terasă”, a spus Vârcioroveanu.

Și Florian Walter va fi audiat

După audierea martorilor, instanţa a stabilit următorul termen de judecată pentru 8 mai, când va fi audiat omul de afaceri Florian Walter, fostul patron al companiei Romprest.

În 16 iunie 2016, Iulian Bădescu a fost condamnat, de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu executare pentru că a finanţat ilegal clubul de fotbal Petrolul.

Asta s-a întâmplat fix în perioada în care a fost primar al Ploieştiului, cerând în schimb 10% din valoarea sumelor alocate, respectiv 300.000 de euro.

Două angajate ale primăriei, condamate cu suspendare

Fosta secretară a municipiului Ploieşti, Oana Cristian Iacob, şi fosta şefă a Direcţiei Juridice din primărie, Iulia Alina Alexandru, au fost condamnate la câte trei ani de închisoare cu suspendare, ambele fiind acuzate de abuz în serviciu. Instanţa a mai dispus ca cei trei să plătească, în solidar, opt milioane de lei daune civile Consiliului Local Ploieşti.

Decizia a fost contestată la Completul de cinci judecători, care va da o hotărâre definitivă în acest dosar.

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net