Cum l-a abandonat Armata pe Max, câinele erou din Afganistan

Ultima actualizare:

    Max suferă de o boală rară de inimăFoto Flickr
Max suferă de o boală rară de inimăFoto Flickr

Din cauza unei boli necruţătoare, Armata a uitat complet de Max şi l-a abandonat.

Max este ciobănescul german care la parada de 1 decembrie de anul trecut, saluta mulţimea venită la eveniment de pe un transportor blindat, având tricolorul la gât. la doar un an distanţă de la acel moment, câinele trăieşte din mila unui iubitor de animale care are grijă de el, Armata Română lăsându-l la vatră.

Parada naţională de anul trecut a fost şI ultima pentru eroul canin. La scurt timp după, Max a fost diagnosticat cu o boală incurabilă, la inimă. Mai apoi, cu dirofilarie, mai exact un ghem de viermi în aceeaşi zonă a corpului. Singura soluţie a fost pensionarea înainte de termen, informează digi24.ro.

Cabral a publicat şi el pe blogul său un text în care vorbeşte despre acest subiect şi încurajează lumea să-l ajute cu donaţii pe Max.

"Mi-au rămas în cap, de la primul film de război pe care l-am văzut, secvențele în care unul dintre soldați acoperă cu trupul lui o grenadă aruncată de inamici pentru a-i proteja pe camarazii lui. Gestul ăsta, sacrificiul suprem pentru camarazi și pentru țară, mi-a atras întotdeauna admirația pentru cei în uniformă. Dar astăzi citesc despre Max, câinele erou al Armatei Române, antrenat pentru a pentru a detecta explozibili, camaradul care a efectuat două misiuni în Afganistan. Citesc și mi se amărăște sufletul aflând cum Armata Română l-a abandonat atunci când Max s-a îmbolnăvit. L-au trimis într-un adăpost de câini, aruncat așa cum arunci un ceas stricat. Și nu înțeleg care este logica, care este dinamica unei astfel de hotărâri. Vorbim de un tratament de 600 de lei pe lună. Sărăcea armata, se găurea bugetul, mureau de foame?!

Nu-mi dau seama cum funcționează, cert este că atunci când a dat de greu Max n-a găsit un camarad care să-l ajute… Boala, cunoscută popular sub numele de viermi la inimă, l-ar fi răpus cu siguranță. Abandonat și lăsat să moară într-un adăpost, Max se află acum în luptă cu boala și are nevoie de sprijin.

El este adoptat dar tratamentul lui costă", sursă cabral.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net