Cum îți iei o locuinţă în Uniunea Europeană prin credit ipotecar

casa-locuinta-credit-ue.foto_cambiadebanco.es_.jpg

casa-locuinta-credit-ue
Dacă nu aveţi suma necesară pentru a vă cumpăra o locuinţă în state ale Uniunii Europene, puteţi apela la un credit ipotecar
Foto: cambiadebanco.es
Citeste tot despre: 

Dacă nu aveţi suma necesară pentru a vă cumpăra o locuinţă în state ale Uniunii Europene, puteţi apela la un credit ipotecar. Băncile nu-i pot discrimina pe cetăţenii UE pe motiv de naţionalitate, dar pot refuza cererea de credit în funcţie de bonitate.

Aveți nevoie de o casă într-un stat UE? Se poate pentru că suntem membrii UE, dar un credit se poate obține doar dacă sunteți eligibili.

Cum îți iei o locuinţă în UE

Ipotecile sunt oferite de bănci, societăţile de construcţii şi alte tipuri de creditori şi sunt deseori garantate cu proprietatea achiziţionată într-o ţară UE, scrie adevarul.ro.

Dacă-l comparăm cu creditul de consum, creditul ipotecar are o rată a dobânzii mai mică şi o perioadă de rambursare mai mare.

În schimb, dacă nu vă puteţi plăti ratele, iar ipoteca a fost garantată cu proprietatea achiziţionată, creditorii pot să profite şi să revândă locuinţa pentru a achita împrumutul.

Cine poate lua credit pentru casă în UE

”Băncile au libertatea de a accepta sau nu o cerere de credit ipotecar. Înainte de a vă oferi un împrumut, creditorul trebuie să vă evalueze bonitatea, adică sătabilească dacă vă permiteţi creditul respectiv. În principiu, puteţi obţine un credit imobiliar şi de la creditori cu sediul în alte ţări din UE. În acest caz, cele 28 de state membre ale UE + Islanda, Liechtenstein şi Norvegia). Totuşi, ţara în care locuiţi, în care lucraţi sau în care se află proprietatea poate influenţa modul în care creditorul evaluează cererea dumneavoastră”, precizează site-ul oficial al UE, europa.eu.

Cum este evaluată bonitatea pentru credit

  • Creditorii vă evaluază bonitatea înainte de a accepta să vă ofere un împrumut. Pentru asta  vor lua în calcul mai multe criterii, printre care situaţia dumneavoastră financiară (active, datorii, etc.) şi valoarea proprietăţii cu care este garantat împrumutul.
  • Din acest motiv creditorul vă ca cere să vă comunicaţi veniturile, astfel încât să verifice dacă aveţi capacitatea de a rambursa împrumutul şi vă va oferi un credit ipotecar doar dacă evaluarea sa arată că sunteţi în măsură să îl rambursaţi.
  • Conform normelor UE, creditorul sau intermediarul de credit trebuie să vă acorde cel puţin 7 zile pentru a analiza oferta (în unele ţări din UE, legislaţia naţională vă poate oferi chiar mai mult timp).
  • În funcţie de ţara în care solicitaţi împrumutul, ar putea fi vorba despre: o perioadă de reflecţie în care analizaţi ofertele pentru a decide care vi se potriveşte cel mai bine; o perioadă în care aveţi dreptul de a vă retrage dintr-un contract pe care l-aţi semnat deja; o combinaţie a celor două.

Poliţe de asigurare a creditului

Creditorii vă pot cere să încheiaţi o poliţă de asigurare a creditului. Asigurarea creditului ipotecar intervine în cazul în care vă confruntaţi cu circumstanţe care vă împiedică să vă rambursaţi datoria (pierderea locului de muncă, boală, deces). Vă pot propune o poliţă, la pachet cu creditul ipotecar, dar acest lucru nu poate fi o condiţie pentru obţinerea împrumutului, mai spune europa.eu. (Sursa: adevarul.ro)

Citește și:

Scad ratele bancare. De când se aplică noile reguli

Ai credit? Fă o refinanţare dacă vrei să plăteşti rate mai mici!

Loading...

Citește și

  • prima casa

    Dacă aveai de gând să-ți cumperi o locuință nouă prin „Prima Casă”, trebuie să știi că, din păcate, ai cam pierdut trenul, cum s-ar spune. Iar asta pentru că proiectul a devenit un program social și este posibil să nu te mai încadrezi în noile condiții. De un singur lucru mai are nevoie pentru a intra în vigoare: să treacă de Camera Deputaților. Iată tot ce trebuie să știi!

  • Un bărbat și o femeie care dau mâna după parafarea unui împrumut bancar

    Dacă în acest an îţi propui să contractezi un credit de nevoi personale sau imobiliar, va trebui să cântăreşti foarte bine lucrurile. Este adevărat că banca îţi va da o sumă pe care s-o poţi rambursa în totalitate cu veniturile pe care le ai, însă e bine să te gândeşti şi tu la gradul de îndatorare. Jurnaliştii publicaţiei wall-street.ro ne spun care sunt cele cinci lucruri pe care să le iei în calcul înainte să faci un împrumut bancar.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1