Cum își curăță străinii șoselele și autostrăzile

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În toate statele europene, dar și pe continentul nord-american ori în Asia ninge în draci iarna. Este o manifestare normală a vremii în sezonul rece, de care nu se miră nimeni. Însă, modul în care intervin acești oameni pentru a îndepărta efectele iernii te fac să regreți că te-ai născut în România. Iată cum își curăță străinii șoselele și autostrăzile, chiar dacă iarna îi ia și pe ei, câteodată, prin surprindere.

Canada

Unul dintre cele mai vizualizate filmulețe pe Youtube de câte ierni încoace ne arată în ce fel se face deszăpezirea autostrăzilor în Canada. Angajații companiei lor de drumuri nu sunt dotați doar cu utilaje performante, ci par a avea și niscaiva creier sănătos în cap. Utilajele lor patrulează pe autostradă, de la un capăt la altul, în „baterie” – cum se numește procedeul. Dacă autostrada are zece benzi pe un sens, atunci zece „lame” periază asfaltul concomitent. În tot acest timp traficul este deschis, iar autoturismele canadienilor circulă bine-mersi în urma utilajelor, cu viteza impusă de acestea.

Tot în Canada, autoritățile din Montreal ne oferă soluția pentru curățarea străzilor. Edilii din orașul canadian nu se mulțumesc doar cu mutarea zăpezii de pe drum la bordură (sau chiar pe trotuar), ci o strâng în camioane și o depozitează în afara orașului. Iarna în Montreal e ca vara în România, în zilele de recoltare a grâului. În tot acest timp, traficul auto rămâne deschis.

Statele Unite ale Americii

Vecinii lor de la sud, americanii, pe care noi îi copiem la aproape orice, se pun efectiv de-a curmezișul în lupta cu nămeții. Autoritățile din Missouri dețin utilaje cu plug atât în fața camioanelor, cât și pe lateralul acestora. În acest fel pot degaja zăpada pe două banzi în același timp. Și, ați ghicit, traficul rutier nu trebuie suspendat. E drept, ceea ce vedeți în imaginea care însoțește acest text este o intervenție în condiții ideale, nu pe viscol. În această situație, drumarii trebuie să-și dubleze eforturile pentru a ieși din blestemul meșterului Manole.

Finlanda

În țările scandinave e iarnă mai bine de șase luni pe an. Pentru finlandezi, zăpada și gerul sunt un mod de viață. Dacă vor soare și pantaloni scurți fug în vacanță în Bora Bora. În rest, n-au de ce să se plângă, asta-i țara în care trăiesc. Cu toate acestea, modul în care deszăpezesc pistele aeroporturilor te va pune pe gânduri: sunt magicieni sau ce naiba?

Rusia

Dacă nici rușii nu au ierni cumplite, atunci nimeni nu mai are. Cu toate acestea, își suflecă mâinile, scuipă în palme și iau volanul în mână. Mașinile lor de deszăpezire nu sunt nave spațiale, însă modul în care se desfășoară operațiunile de deszăpezire nu dezamăgește pe nimeni. Priviți mai jos cu ce „armată” de utilaje se îndepărtează zăpada de pe șosele! În urma lor vin, lipa-lipa, mașinile cetățenilor.

România

La noi în țară unul dintre cele mai tranzitate drumuri publice, Autostrada 2, trebuie să stea închisă două zile și două nopți pentru ca patru utilaje de la CNAIR să intervină pentru degajarea zăpezii. În filmulețul de mai jos găsiți și o altă față a României, sigur nu definitorie, însă care spune totul despre mijloacele pe care le avem „în teritoriu”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net