Cum își aleg românii vacanțele și care sunt destinațiile preferate

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Când vine vorba de vacanțe în străinătate, Grecia conduce detașat în topul destinațiilor preferate de români. Nici Cipru, Tenerife sau Grand Canaria nu sunt de lepădat, arată datele unei agenții de marketing online.

”Dacă ne referim la destinații, cea mai căutată este Grecia, volumul de căutări fiind in crestere cu 200% în 2016 față de 2015. Au mai fost înregistrate creșteri pentru Cipru și destinațiile din Spania – Mallorca, Tenerife, Gran Canaria sau Costa Brava. Însă, am observat o scădere cu 30% la începutul acestui an în Turcia, cel mai probabil pe fondul situației tensionate din țară”, spune Cătălin Macovei, de la agenția MoLoSo.

Potrivit acestuia, un procent semnificativ dintre românii aflați în căutarea unei vacanțe - 35% - fac achiziția de vacanțe la sediul agenției, dar 97% dintre consumatori se documentează online despre vacanțele lor.

Căutările pe mobil le-au depășit pe cele de pe desktop: 48% dintre căutări au fost realizate de pe telefon, în timp ce 47% au fost realizate de la computer.

În privința destinațiilor interne, românii rămân mari amatori de pensiuni, spun cei de la MoLoSo. Aici, volumul de căutări în tot anul 2016 a înregistrat o creștere de 45,64%!

”Căutările de pe mobil pentru pensiuni au crescut cu 85% în 2016 față de 2015. În primele săptămâni din 2017 am înregistrat o creștere a căutarilor cu 100% și preconizăm că pe tot anul vom avea o creștere de 65%”, a menționat Daniel Slăvenie, de la agenția MoLoSo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net