Cum a fost găsit taragotul lui Dumitru Fărcaş, furat sâmbătă: «Era ceva care lucea»

Ultima actualizare:

    Dumitru Fărcaş
Dumitru Fărcaş

Taragotul lui Dumitru Fărcaş, furat sâmbătă dintr-un microbuz din faţa Ateneului Român, a fost găsit duminică de un bărbat care se plimba prin parc din zona Basarb.

Bărbatul, un bucureştean de 37 de ani, a văzut instrumentul muzical pe o bancă din apropierea unui restaurant. El a dus tartagotul la sediul unui post de televiziune. Întrebat cum a dat peste instrument, bărbatul a recunoscut că pur şi simplu punga i-a atras atenţia şi nu a ştiut iniţial ce este.

"O pungă gri, legată cu fundiţă, era ceva care lucea, sunt curios din fire. În prima fază nu ştiam ce e. L-am luat acasă, l-am montat. Am scos o chestie din tablă, poate merge aşa, nu am ştiut să îl utilizez, nu sunt de meserie", a declarat bărbatul, conform antena3.ro

O echipă de poliţie a venit la faţa locului, pentru a-l audia pe cel care a găsit taragot şi pentru a lua instrumentul.

O fotografie cu taragotul i-a fost trimisă interpretului de muzică populară, iar Fărcaş a recunoscut că taragotul este al său. El spune că îl cunoaşte foarte bine, după ce a cântat 50 de ani la el. 

"Da, se pare că este al meu, vă mulţumesc", a spus Fărcaş, după ce a aflat că preţiosul instrument este al lui.

Taragotul este încă la poliţie, iar Fărcaş trebuie să îl recunoască oficial, iar apoi va putea intra in posesia lui.

Nu este prima dată când taragotul este furat. În 1971, acelaşi taragot a dispărut din Braşov. Atunci l-a recuperat după trei zile, de la un instrumentist din Bucureşti, pe care - culmea - îl şi cunoştea şi care cumpărase taragotul lui Fărcaş fără să ştie al cui este şi că a fost furat.

Dumitru Fărcaş cântă la acelaşi taragot din 1961. În peste 50 de ani nu s-a despărţit deloc de instrumentul său de suflet, cu care recunoaşte că are o legătură puternică.

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net