Cum fentează legea operatorii de plajă din Mamaia Nord: au mutat șezlongurile și umbreluțele lângă valuri

sezlonguri_1_1.jpg

Operatorii au ignorat legea
Foto: adevarul.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Turiștii și operatorii de plajă continuă să fie nemulțumiți de lărgirea sectorului de nord al plajei din Mamaia. Prin urmare, sub ochii autorităților, șezlongurile și umbreluțele au fost așezate până la marginea apei, deși acest lucru este interzis.

De la la 1 iulie, când au fost deschise plajele lărgite din Mamaia Nord, turiștii s-au plâns de drumul prea lung pe care-l fac de la șezlong până la apă și de faptul că scoicile din nisip îi rănesc la tălpi. Operatorii de plajă care s-au trezit că nu mai au acces la apă au decis că satisfacția clientului este mai importantă decât legea și au montat șezlongurile și umbreluțele direct lângă valuri, relatează Adevarul.ro. Așa s-a întâmplat pe majoritatea sectoarelor de plajă din Mamaia Nord, cuprinse în proiectul de stopare a eroziunii costiere.

sezlonguri_2_1.jpg

Turiștii se bucură că nu mai trebuie să străbată distanțe mari până la apă
Foto: adevarul.ro
  
117 sancţiuni în valoare de 2.017.000 lei

Paul Cononov, directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, e la curet cu această situație și anunță că va lua măsuri: „Vom interveni în perioada imediat următoare. O plajă nu poate fi ocupată în mod abuziv, iar unii agenți economici realizează venituri pe un spațiu pe care nu-l au în administrare“, avertizează el.  
„Pe 14 iulie, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a notificat toți utilizatorii de plajă  cu privire la obligația eliberării suprafeței ocupate ce nu face obiectul contractului de închiriere, salubrizarea zonei și aducerea plajei la starea inițială“, se arată într-un răspuns trimis cotidianului Adevărul. De la data la care a fost transmisă notificarea au fost aplicate 117 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.017.000 lei. Plajele noi sunt domeniu al statului român și nu pot fi scoase la licitație, întrucât nu sunt cadastrate. Suprafețele de nisip vor fi date spre închiriere din sezonul estival următor, când va fi definitivată cadastrarea și intabularea, fiind vorba de un nou teren al României. 

«Să nu mai fim cârcotaşi!» 

Primarul Constanței, Vergil Chițac, nu pare sensibilizat de lamentările turiștilor. „S-au inventat șlapii. Să nu mai fim așa cârcotași! Când eram copil, plaja era la fel de lată ca acum. Ne doream și noi să bem un suc, așa că ne duceam un sfert de oră până la plajă și înapoi”, a povestit edilul într-o emisiune televizată. În urma lucrărilor de lărgire a plajei, stațiunea Mamaia are, din acest sezon estival, o suprafață de nisip nouă de 53 de hectare. 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul