Cum crede Guvernul că arată refugiatele care vor ajunge în România

Ultima actualizare:
Postarea buclucașă de pe contul de Facebook a Guvernului României
Postarea buclucașă de pe contul de Facebook a Guvernului României

Pagina de Facebook a Guvernului României a oferit miercuri, 16 septembrie, o postare care a trezit indignarea internauților. În încercarea de a promova strategia națională privind imigrația, administratorii contului Guvernului din celebra rețea de socializare au ales o imagine neinspirată. Reacțiile nu au întârziat să apară.

Imaginea aleasă de administratorii contului de Facebook al Guvernului României înfățișează o femeie tânără, trasă prin inel, îmbrăcată în culori tari, cu o valiză în mână, într-o gară. Cu totul diferită de imaginile cu refugiații de la granițele Europei oferite de agențiile de știri de două luni încoace. Discrepanța a fost sesizată de jurnalistul Vald Petreanu pe blogul său.

Textul care însoțește imaginea anunță strategia Guvernului în chestiunea refugiaților. ”Aprobat în ‪#‎SedintaGuvern: Obiectivele strategiei naționale privind imigrația. Obligaţiile României ca stat de relocare a refugiaţilor vor fi asumate fără a neglija combaterea abuzului la procedura de azil”.


    Postarea buclucașă de pe contul de Facebook a Guvernului Românieifoto: captură
Postarea buclucașă de pe contul de Facebook a Guvernului Românieifoto: captură

Internauții au taxat imediat gafa.

”Sunteti de-a dreptul halucinanti.... femeia asta este o refugiata pe holurile Guvernului?...ilustrati o asemenea strategie care este un subiect de dezbatere europeana cu o femeie care arata a hostess?”

”In calitate de cetatean roman platitor de taxe, solicit in mod public demisia / demiterea persoanei care are in fisa postului mentenanta paginii oficiale de Facebook a Guvernului Romaniei. Incompetenta ar trebui sa se plateasca si altfel decat cu banii contribuabililor.”

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net