Cum comentează Olguţa Vasilescu acuzațiile DNA

Ultima actualizare:

    Lia Olguţa Vasilescu a fost arestată la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile
Lia Olguţa Vasilescu a fost arestată la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile

Lia Olguţa Vasilescu a fost arestată la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Cum nu are voie să iasă din casă, s-a apucat de scris pe blog. Ea a ţinut să facă lămuriri cu privire la cuzaţiile care i se aduc. Primarul Craiovei este acuzat de opt fapte de corupţie dintre care patru de luare de mită.

„Faptul că am atras peste 80 milioane euro pentru dezvoltarea Craiovei, pentru mine e un titlu de glorie, nu de ruşine. Nicio firmă care are contract cu Primăria Craiova nu a sponsorizat PSD Dolj. Dacă patronii acestor firme sunt condamnaţi de vreo instanţă şi firma poate participa în continuare la licitaţii, atunci e o problemă legislativă, pe care nu o pot rezolva primăriile care sunt obligate să le puncteze după total alte criterii decât faţa sau caracterul patronilor. Dacă aparţin unor soţi de judecătoare (şi inţeleg că e un singur caz), un amendament la legea privind conflictul de interese este, probabil, necesar, dar iarăşi nu are a face primăria. Eu nu am fost niciodată interesată cui aparţine o firmă şi nu am intervenit niciodată în vreo licitaţie. Colegii mei de la această direcţie ştiu că nu mă interesează subiectul decât în momentul semnării contractului, pe care, de obicei, îl semnez singură în birou după ce a semnat reprezentantul firmei şi toţi ceilalţi sau de faţă cu presa. Mai mult decat atât, nu am avut niciodată tangenţă cu patroni sau angajaţi ai unor firme, cu trei excepţii, atunci când s-au blocat lucrări şi am invitat reprezentanţii firmelor la discuţii, în primărie sau la locul lucrării, alături de minimum 10 persoane”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu, scrie adevarul.ro.

Lia Olguţa Vasilescu a mai precizat că le-a cerut public firmelor să facă sponsorizări pentru oraş. „Poate sunt cercetate şi de DNA. Nu ştiu. De ce n-ar fi? Dacă cineva a greşit, trebuie să plătească. Oricum, din articol, dincolo de insinuări, nu am reţinut decât că am avut luări de poziţie contra ANI, DNA, SRI... Înţeleg că asta e vina principală... Că deranjez... Că am deranjat ANI care m-a prezentat doi ani, pe la toate televiziunile, că am neclarităţi în declaraţia de avere, ca apoi să se convingă că terenurile sunt de 200 de ani în familia soţului şi să îmi dea certificat de bună purtare, fără să mi se prezinte scuze în mod public. Că am deranjat DNA susţinând că arestările sunt politice... Ceea ce susţin în continuare, având în vedere că dosare vechi de 10 ani apar fix în campanie electorală... De parcă politicienii sunt corupţi doar în campanii...Ce pot să afirm cu certitudine este că niciofirmă care are contract cu Primăria Craiova nu a sponsorizat PSD Dolj. Fondurile se strâng doar din cotizaţiile şi donaţiile membrilor de partid. Dacă vreo firmă a făcut sponsorizări, a făcut-o pentru municipalitate, cu facturi şi cu toate documentele justificative. Există şi astfel de primari, oricât de greu le vine unora să creadă... Iar faptul că am atras peste 80 milioane euro pentru dezvoltarea Craiovei, pentru mine e un titlu de glorie, nu de ruşine. Ceea e se întâmplă, din păcate, cu insinuări de genul celor la care m-am referit, duce doar la frica funcţionarilor de a mai semna ceva care are legătura cu fondurile europene. Şi asta nu ne face bine! O spune un primar care a văzut în Polonia un dosar de accesare a fondurilor de 7 pagini, unde e imposibil să scapi o virgulă, faţa de 2.000 de pagini cât are dosarul românesc. Pe care primarul îl semnează pe fiecare pagină, deşi nu e nici economist, nici jurist, nici constructor totdeauna, rugându-se că vreunul dintre funcţionarii plătiţi cu 900 de lei pe lună să nu fi avut vreo zi mai proastă” , a mai spus primarul Craiovei.

Olguţa e acuzată de opt fapte de corupţie

Primarul Craiovei este acuzat de opt fapte de corupţie dintre care patru de luare de mită. Procurorii DNA au scris în referat că le-a impus unor oameni de afaceri să sponsorizeze o parte din campania electorală din anul 2012. Le-a cerut să dea bani şi pentru refacerea faţadelor clădirilor din centrul vechi. Banii au notat anchetatorii că au fost folosiţi pentru materiale promoţionale, dar şi pentru concertul susţinut de Goran Bregovici.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net