Cum au vrut doi soți să prevină îmbolnăvirea cu COVID-19. Acum ar putea face dializă

spital-pacient-operatie.jpg

spital, medici, pacient, operație
Bărbatul a ajuns în stare gravă la spital
FOTO: Pixabay.com

Au vrut să fie siguri că nu se vor îmbolnăvi de COVID-19, însă au exagerat cu auto-terapia și au ajuns la spital. Doi soți din Iași au luat luni întregi Paracetamol și Algocalmin de frica SARS-COV-2, iar bărbatul s-a ales cu insuficiență hepatică gravă.

Omul a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași, după ce ajunsese să ia și câte 3 – 4 pastile pe zi. Acum, rinichii nu mai funcționează normal și riscă să ajungă la dializă. Automedicamentația i-a distrus rinichii și riscă să nu se mai recupereze, conform BZI.ro.

Din fericire, în cazul soției nu a fost nevoie de internare.

 

Când au început să se simtă rău, în loc să se oprească, au continuat

 

Au urmat tratamentul chiar și atunci când efectele secundare ale medicamentelor au început să apară. În loc să se oprească, bărbatul a luat și mai multe pastile, iar toate acestea l-au dus la un pas de moarte.

„Este vorba despre un bărbat de 55 de ani care a fost internat în secția de nefrologie a Spitalului Clinic «Parhon». La acest pacient am descoperit o insuficiență renală acută gravă apărută după ce a consumat aproape un an de zile Paracetamol și Algocalmin. Neobișnuit este motivul pentru care a consumat un an de zile aceste pastile cu scopul de a preveni infecția cu virusul COVID-19. În momentul în care se simțea rău, în loc să oprească acest medicament, a luat și mai multe medicamente. A crescut doza, dacă inițial lua câte un comprimat, a crescut doza până când starea generală s-a agravat”, a spus dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

 

 

Medicii spun că sunt puține probabilități ca bărbatul să poată recupera complet funcția renală și să recupereze funcția rinichilor, fiind posibil ca în perioada următoare să fie nevoie de dializă.

 

Medicii avertizează că administrarea necorespunzătoare a pastilelor poate duce la efecte adverse grave. În cazul bărbatului de 55 ani se putea evita această situație dacă se vaccina împotriva COVID-19 și nu mai lua pastile.

 

Citește și:

Nu luați paracetamol după ureche! În doze mari, devine toxic

Un bărbat a murit după o supradoză cu paracetamol

Loading...
 
 

Citește și

  • Despre acetaminofen (popularul paracetamol), medicament folosit pe scară largă de mii de pacienți în lume, se știe că este administrat pentru combaterea durerii și febrei. Totuși, cercetătorii din numeroase țări au continuat să studieze efectele ”banalului” medicament cu efecte analgezice (reducerea durerii) și antipiretice (scăderea febrei) și au descoperit că medicamentul preferat de mii de persoane are și alte calități terapeutice.

  • pastile

    Paracetamol pentru răceală? Fie, dacă țineți neapărat! Dar să știți că nu are niciun efect, avertizează specialiștii neozeelandezi. Un studiu recent arată că unul dintre cele mai populare medicamente din lume nu reduce febra și nu calmează durerile.