Cum au vrut doi soți să prevină îmbolnăvirea cu COVID-19. Acum ar putea face dializă

Ultima actualizare:

    Bărbatul a ajuns în stare gravă la spitalFOTO: Pixabay.com
Bărbatul a ajuns în stare gravă la spitalFOTO: Pixabay.com

Au vrut să fie siguri că nu se vor îmbolnăvi de COVID-19, însă au exagerat cu auto-terapia și au ajuns la spital. Doi soți din Iași au luat luni întregi Paracetamol și Algocalmin de frica SARS-COV-2, iar bărbatul s-a ales cu insuficiență hepatică gravă.

Omul a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași, după ce ajunsese să ia și câte 3 – 4 pastile pe zi. Acum, rinichii nu mai funcționează normal și riscă să ajungă la dializă. Automedicamentația i-a distrus rinichii și riscă să nu se mai recupereze, conform BZI.ro.

Din fericire, în cazul soției nu a fost nevoie de internare.

Când au început să se simtă rău, în loc să se oprească, au continuat

Au urmat tratamentul chiar și atunci când efectele secundare ale medicamentelor au început să apară. În loc să se oprească, bărbatul a luat și mai multe pastile, iar toate acestea l-au dus la un pas de moarte.

„Este vorba despre un bărbat de 55 de ani care a fost internat în secția de nefrologie a Spitalului Clinic «Parhon». La acest pacient am descoperit o insuficiență renală acută gravă apărută după ce a consumat aproape un an de zile Paracetamol și Algocalmin. Neobișnuit este motivul pentru care a consumat un an de zile aceste pastile cu scopul de a preveni infecția cu virusul COVID-19. În momentul în care se simțea rău, în loc să oprească acest medicament, a luat și mai multe medicamente. A crescut doza, dacă inițial lua câte un comprimat, a crescut doza până când starea generală s-a agravat”, a spus dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

Medicii spun că sunt puține probabilități ca bărbatul să poată recupera complet funcția renală și să recupereze funcția rinichilor, fiind posibil ca în perioada următoare să fie nevoie de dializă.

Medicii avertizează că administrarea necorespunzătoare a pastilelor poate duce la efecte adverse grave. În cazul bărbatului de 55 ani se putea evita această situație dacă se vaccina împotriva COVID-19 și nu mai lua pastile.

Un bărbat a murit după o supradoză cu paracetamol

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net