Cum au schimbat smartphone-urile viața românilor

Ultima actualizare:

    Cei mai activi utilizatori de smartphone sunt tinerii sub 25 de ani
Cei mai activi utilizatori de smartphone sunt tinerii sub 25 de ani

Mai mult de jumătate dintre români (53%) foloseau un smartphone la finalul anului trecut, potrivit unui raport comandat de Google, o creștere de peste patru ori în ultimii patru ani. Uite ce influență asupra vieții românilor au avut-o și o au în continuare smartphone-urile!

Pentru mulți români, smartphone-ul a adus o schimbare semnificativă în viața de zi cu zi. Chiar dacă acest lucru se reflectă la nivelul tuturor categoriilor demografice, tinerii folosesc cel mai mult smartphone-ul ca un asistent personal. Relația dintre cei cu vârste sub 25 de ani și smartphone s-ar putea traduce astfel:

•        91% dintre ei utilizează smartphone-ul, față de 24% în urmă cu 4 ani. Pentru ei, smartphone-ul a început să înlocuiască computerul: utilizarea computerului a scăzut de la 88% în 2012 la 79% în 2016.

•        Smartphone-ul este sursa de informații: 73% utilizează motoare de căutare pe dispozitivul mobil, iar 79% vizitează platforme de social media

•        Jumătate din ei își verifică e-mail-ul pe smartphone

•        Distracție: 75% dintre tineri vizionează video-uri pe smartphone cel putin odată pe săptămână

•        Smartphone-ul este dispozitivul preferat al tinerilor pentru activități cotidiene precum: să asculte muzică (66%), să știe cât e ceasul (71%) sau să facă poze (65%)

De ceva timp, smartphone-ul nu mai reprezintă dispozitivul secundar. La nivel global, aproximativ o treime dintre utilizatorii de smartphone accesează internetul mai des de pe smartphone decât pe computer. În România, 38% dintre utilizatorii de smartphone spun că accesează mai des internetul de pe telefon decât de pe computer. Doar 17% dintre utilizatorii de smartphone din România folosesc preponderent computerul pentru a intra pe internet.

Acest studiu documentează 5 ani de cercetare (între 2012 și 2016), în care Google și Kantar TNS au susținut peste 625.000 de interviuri cu oameni din toată lumea. Studiu a fost realizat în 40 de țări, printre care și România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net