Cum arată și cum se completează formularul pentru părinți cu copii testați la școală

copii-la-scoala.jpg

Testarea elevilor se va face atât acasă, cât și la școală
Elevii vor fi testați anti Covid de două ori pe săptămână

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Formularul pentru părinți cu copii testați la școală, dar metodologia privind testarea anti Covid a elevilor au fost publicate de Ministerul Sănătății. Practic, în acest moment nu ar trebui să mai existe nici un dubiu cu privire la acest aspect.

Ministerul Sănătății a publicat, vineri, metodologia privind testarea elevilor la școală, dar și modelul de formular pe care părinții trebuie să îl completeze în acest sens. Iată ce trebuie să știm!

formular-parinti.jpg

formularul pentru părinți cu copii testați la școală
Formularul poate fi descărcat de pe Internet sau îl vei primi de la școală

Formularul pentru părinți. Cum arată și cum se completează 

Vorbim despre o foaie A4 obișnuită unde va trebui să completezi numele,prenumele, datele din buletin, adresa și să-ți declari calitatea de părinte sau reprezentant legal al copilului. Va trebui să completezi numele elevului, clasa și școala unde învață. Apoi, va trebui să bifezi dacă ești de acord ca testarea să se efectueze numai în prezența ta și la domiciliu sau dorești să se facă în absența ta, la școală.fără a fi prezent. Pui data, semnezi și asta a fost tot ce ai avut de făcut. 

Testarea elevilor, pas cu pas

Elevii vor fi testați în fiecare luni și joi, înainte de începerea orelor, sub îndrumarea unui cadru medical sau a unei persoane desemnate de unitatea de învățământ. Elevii se vor putea testa și acasă, sub îndrumarea părinților.

Potrivit metodologiei, testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se realizează după cum urmează:

  • În prima și în a 4-a zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs;
  • Testarea se va efectua în sala de clasă/grupă sau în alte spatii, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unității de învățământ sau la domiciliu, sub îndrumarea părinților/reprezentanților legali;
  • Persoanele responsabile din cadrul unității de învățământ vor fi instruite privind colectarea testelor cu rezultat pozitiv, acestea fiind considerate deșeuri medicale cu potențial infecțios.
  • În situația colectării testelor cu rezultat pozitiv la nivelul unităților de învățământ, acestea se vor arunca în coșuri de gunoi prevăzute cu capac și pedală prevăzute cu sac de gunoi, și vor fi colectate și eliminate pe un circuit separat.

Forumularul pentru părinți poate fi descărcat de AICI

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5