Cum arată chestionarul pentru vaccinarea elevilor pe care trebuie să îl semneze părinții

centru-de-vaccinare.jpg

chestionarul de vaccinare va fi distribuit în toate școlile
Părinții elevilor vor fi întrebați dacă vor sau nu să-și vaccineze copiii la școală

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Chestionarul pentru vaccinarea elevilor va fi introdus de vineri, 24 septembrie, în toate unitățile de învățământ, și reprezintă documentul prin care părinții își vor exprima intenția de vaccinare a copiilor la școală. Iată cum arată și ce la ce întrebări trebuie să răspundem

Chestionarul pentru vaccinarea elevilor a fost validat de Ministerul Sănătății și va fi distribuit în școli prin inspectoratele școlare județene. 

Ce trebuie să știm despre chestionarul de vaccinare

  • Chestionarul nu constituie obligație de vaccinare a elevilor. 
  • Chestionarele completate de către părinți/tutori legali vor fi transmite Direcțiilor de Sănătate Publică de către o persoană desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ.
  • În cazul exprimării intenției de vaccinare, imunizarea  elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului.
  • Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic.

DESCARCĂ AICI CHESTIONARUL DE VACCINARE

Cum arată întrebările din chestionarul de vacciare

1. Elevul este vaccinat * :

  • Da
  • Nu

2. Dacă ați optat pentru a doua variantă de răspuns la întrebarea anterioară, vă rugăm să precizați dacă intenționați să aprobați vaccinarea anti-COVID-19 a copilului dumneavoastră de către echipa medicală prezentă la școală (la cabinetul medical școlar sau echipa mobilă):

  • Da
  • Nu
  • Indecis

chestionar-vaccinare.jpg

chestionar vaccinare
Chestionarul nu constituie obligație de vaccinare a elevilor

Chestionarele pot fi transmise și online 

Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură şi pot fi transmise şi în format electronic, precizează Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă. 

Nici o şcoală nu a solicitat încă echipe mobile de vaccinare anti-COVID, deoarece nu s-a aprobat, din perspectivă juridică, formularul de exprimare a intenţiei de imunizare, declara, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. El a precizat că Ministerul Sănătăţii este singurul autorizat în prelucrarea datelor medicale cu caracter personal. „Formularul care va fi elaborat de către cei în drept - Ministerul Sănătăţii - va avea o primă întrebare: este sau nu este vaccinat. Dacă este vaccinat, nu mai trebuie răspuns la cea de a doua întrebare, care va avea trei variante de răspuns: Da; Nu; Indecis", a mai explicat ministrul Cîmpeanu.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5