Cum arată casa familiei Bodnariu. Unde dormeau cei cinci copii

casa_bodnariu.jpg

familia bodnariu casa norvegia dormitoare copii
Românii le aigurau tot confortul copiilor lor
foto: Mircea Dolha

Cazul familiei Bodnariu, căreia autorităţile norvegiene i-au luat copiii, a făcut înconjurul lumii. Marius şi Ruth au rămas fără micuţi în preajma Sărbătorilor şi de atunci se luptă cu Serviciul pentru Protecția Copilului, Barnevernet, ca să îi recupereze pe cei mici. O delegaţie de politicieni români i-a vizitat pe cei doi soţi şi au văzut în ce condiţii îşi creşteau copiii.

Eliana (9 ani), Naomi (7 ani), Matei (5 ani), Ioan (2 ani) și Ezekiel (4 luni) au ajuns în grija autorotăţilor norvegiene, deşi acasă părinţii le asigurau tot confortul. Marius este licențiat în Ingineria Sistemelor și Informatică Aplicată la Universitatea Politehnica București, iar în prezent este angajat al primăriei Redal, Naustdal, iar Ruth este asistentă medicală de specialitate perdriatică la spitalul din orașul Forde.

marius bodnariu ruth autoritari norvegieneZoom
Marius şi Ruth Bodnariu nu îşi mai revin de când norvegienii le-au luat copiii
foto: Mircea Dolha

Deşi cei doi soţi aveau cu ce să-şi crească micuţii, asistenții sociali tot le-au luat copiii. Totul s-a întâmplat în timpul orelor de curs. De atunci, mama celor mici este distrusă. A slăbit 8 kilograme, iar la vizita delegaţiei de politicieni români, femeia a vorbit printre lacrimi, abia putând să-şi stăpţnească mâinile care îi tremurau continuu.

bodnariu casa norvegia camere copiiZoom
Aşa arată doar una dintre camerele copiilor
foto: Mircea Dolha

"Am vizitat casa deja celebrei familii Bodnariu, amplasată într-un peisaj idilic. Am stat de vorbă cu aceşti bieţi părinţi iubitori şi absolut devastaţi de pierderea copiilor, descoperind astfel că Marius şi Ruth au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a le asigura celor mici un trai decent într-un cadru sănătos. Am discutat, de asemenea, cu vecinii acestei familii, dar şi cu membri ai comunității locale care îi cunosc îndeaproape.

bodnariu casa norvegia camere copiiZoom
Copiii erau crescuţi într-un mediu sănătos
foto: Mircea Dolha

Toți au doar cuvinte de laudă la adresa lor. Ştiți că Ruth Bodnariu, mama copiilor, este asistent psiholog pediatru de aproape 20 de ani? Şi că nu i s-a retras dreptul de a profesa? Deci poate lucra cu alți copii la locul de muncă, dar Barnervernet i-a luat proprii copii? Lucrurile nu se vor opri aici şi vă promit că vom face tot ce este posibil pentru ca situaţia să revină la o normalitate, iar cei 5 copii să se întoarcă acolo unde le este locul - ACASĂ!!!", a scris Mircea Dolha, unul dintre politicienii care au făcut deplasarea în Norvegia. 

casa bodnariu camere copiiZoom
În casa familiei Bodnariu nu se mai aud glasuri de copil
foto: Mircea Dolha

Copiii se află acum la trei familii surogat, în două orașe diferite, aflate la distanțe de 3,5 ore față de casa în care locuiește familia Bodnariu. Cei mici spun că vor să meargă acasă, dar Barnevernet neagă acest lucru.

 

 

 

loading...
Loading...

Citește și

 • ruth marius bodnariu copii

  Familia Bodnariu a devenit cunoscută în toată lumea după ce cuplul a rămas fără cei cinci copii în pragul Sărbătorilor de iarnă. Marius, un român stabilit în Norvegia de 10 ani, și soția lui, Ruth, se luptă cu Serviciul pentru Protecția Copilului, Barnevernet, ca să îi recupereze pe cei mici.

 • proteste viena bodnariu

  Cazul familiei Bodnariu, căreia statul norvegian i-a luat copiii, a revoltat o ţară întreagă. Mii se oameni au ieşit în stradă pentru a-i susţine pe românii care se luptă cu autorităţile străine ca să-şi reintre în drepturile de părinţi.

 • familia bodnariu norvegia

  Cazul familiei Bodnariu a fost intens mediatizat în România. Mai mulți oameni au participat la proteste de solidaritate cu familia, atât în țară, cât și în străinătate. Cu toate acestea, în Norvegia, acest subiect nu reprezintă interes pentru public. Un artist de la noi, care ne-a reprezentat de două ori la Eurovision, și care a stat 20 de ani în Norgia, susține că acest caz este „o normalitate” acolo.

 • bodnariu norvegia copii poveste familie

  Mii de români din ţară şi diaspora s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi chiar în cadrul unor proteste de stradă pentru a susţine cauza familiei Bodnariu, o familie mixtă româno-norvegiană ai cărei copii au fost luaţi de Protecţia Copilului din Norvegia. Iată care este povestea familiei Bodnariu, prezentată pas cu pas de adevarul.ro, dar şi ultimul mesaj al celor doi soţi care şi-au petrecut Sărbătorile fără cei cinci copii!