Cum arăta avionul cu care Hitler ar fi putut câştiga războiul. Ce s-a întâmplat cu Horten Ho 229

avion_horten_ho_229.jpg

Avion, Horten Ho 229, Hitler, Germania
Horten Ho 229 avea o vitează superioară avioanelor existente în anii '40

O invenţie de acum 73 de ani! Un avion german din categoria „aripilor zburătoare“, care a efectuat primul zbor în 1944, ar fi putut inversa cursul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Grupul american Northrop Grumman a anunţat recent că lucrează la dezvoltarea bombardierului invizibil B-21 pentru armata SUA. Aparatul va avea forma unei aripi zburătoare, un design care reduce posibilitatea de a fi interceptat de radare. Acest design a mai însă folosit, chiar în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, scrie „The National Interest“. Primul avion cu reacţie de acest tip a fost conceput de fraţii Reimer şi Walter Horten, în Germania nazistă. Aparatul de zbor a fost chiar numit „avionul invizibil al lui Hitler“, notează revista americană.
1.000 de kilometri pe oră

Fraţii Horten au început să lucreze la proiect după ce Hermann Göring, comandantul aviaţiei germane, a cerut ca Al Treilea Reich să se doteze cu un avion capabil să transporte 1.000 de kilograme de explozibili pe o distanţă de 1.000 de kilometric, cu o viteză de 1.000 de kilometri pe oră. Cei doi fraţi au prezentat proiectul unui avion în forma unei aripi zburătoare, iar comisia de experţi l-a aprobat imediat.

Regimul nazist a comandat 40 de astfel de avioane. Zborul inaugural a avut loc în martie 1944, iar testele amănunţite - în februarie 1945. Totuşi, avionul Horten Ho 229 nu a fost folosit de armata germană. În aprilie 1945, trupele americane au intrat la Friedrichroda şi au pus mâna pe toate avioanele experimentale produse de fraţii Horten.

Vezi video şi mai multe imagini pe adevarul.ro!

 

Loading...
 
 

Citește și

  • adolf hitler

    Istoricii au descoperit că Hitler ar fi suferit de o boală rușinoasă, care ar putea explica, pe de o parte, complexul lui Napoleon manifestat de dictator și, pe de altă parte, bine cunoscutul salut falic. Tot astfel s-ar justifica și nebunia lui Hitler, precum și lipsa activității sexuale pe parcursul celor 56 de ani de viață.