Cum ar putea scăpa Oprea de urmărirea penală?

Ultima actualizare:

    Gabriel Oprea e acuzat de abuz în serviciu
Gabriel Oprea e acuzat de abuz în serviciu

Biroul Permanent (BP) al Senatului a trimis miercuri solicitarea DNA în cazul lui Gabriel Oprea Comisiei juridice. Aceasta se va întruni în şedinţă, marțea viitoare. Procurorii solicită aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru de interne, pentru abuz în serviciu.

„Biroul a aprobat solicitarea DNA, am trimis-o la Comisia juridică pentru analiză şi întocmirea avizului. Nu vă pot da acum o dată, cel mai probabil săptămâna viitoare. În mod sigur Comisia se întruneşte marţi, săptămâna viitoare, dar nu ştiu să vă spun de acum când va prezenta Comisia avizul”, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa BP.

De menționat că Oprea le-a cerut, miercuri, senatorilor să avizeze pozitiv cererea DNA, el declarându-se nevinovat.

Dacă această comisie va da raport de respingere față de cererea DNA de încuviințare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, atunci fostul ministru va putea respira ușurat. În cazul în care va fi tocmai invers, Oprea mai are o șansă în plenul Parlamentului, când aleșii vor vota ridicarea imunității. Dacă și de această dată va fi respinsă cererea DNA, atunci va scăpa definitiv.

Zilele trecute, prim-vicepreședintele PNL, Cătălin predoiu, a anunțat că liberalii vor vota în favoarea cererii DNA. „PNL își va menține cutuma de a vota în favoarea cererilor de ridicare a imunității pentru a da cale liberă investigațiilor justiției”, a spus Predoiu, într-o conferință de presă.

Miercuri, Tăriceanu, care este și președintele ALDE, a evitat să dea un răspuns când a fost întrebat cum va vota partidul său în cazul lui Oprea, menționând că ALDE va decide după ce Comisia juridică va întocmi raportul.

Fostul ministru de interne şi senator Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu, pentru însoţirea deplasărilor sale de echipaje ale Poliţiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal şi procurorul general Tiberiu Niţu, în baza unui protocol.

Procurorii DNA trebuie să obţină avizul Senatului pentru a începe urmărirea penală pe numele lui Gabriel Oprea. În acest sens, procurorul şef al DNA a trimis procurorului general referatul cauzei în vederea sesizării Senatului, precum şi un număr de 15 volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net