Cum alegi umbrela perfectă pentru toamnă

umbrele10-shutterstock_693452557.jpg

Specialiştii englezi recomandă cele mai bune produse pentru anotimpul ploios
Citeste tot despre: 

Adio situaţii neplăcute în plină stradă! Specialiştii de la Good Housekeeping Institute în colaborare cu experţi britanici în umbrele au realizat în premieră un top al celor mai bune ustensile care ne apără de ploaie.

În funcţie de personalitatea fiecăruia, de puterea vântului şi de preferinţe, specialiştii au clasificat umbrelele în şapte categorii funcţionale şi au selectat produsele ideale aferente fiecărei categorii. Atenţie, însă, preţurile sunt destul de piperate şi pot ajunge şi la 50 $ (216 lei)!

Umbrela cu teflon – 22.95 $ (100 lei)

Apa sare instantaneu de pe această umbrelă extrem de solidă şi tratată la suprafaţă cu teflon. Repel Umbrella se usucă instantaneu, are un schelet foarte solid din oţel inoxidabil şi a trecut cu succes teste de vânt de 30-35 km/h.

Umbrela pentru copii – 16 $ (70 lei)

Este important să alegem umbrela ideală pentru copilul nostru în funcţie de vârstă. Borurile umbrelei trebuie să fie cu 5 cm mai mari decât umerii micuţului şi coada umbrelei să fie cât braţul lui. Este important să fie o umbrelă cu schelet de aluminiu sau fibră de carbon.

Umbrela de călătorie – 19 $ (82 lei)

Această umbrelă este extrem de compactă şi se strânge până la doar 25 cm. Scheletul metalic este îmbrăcat cu o structură de carbon, iar materialul impermeabil este ranforsat la exterior. Mânerul permite o priză sigură chiar şi pe vânt puternic.

Umbrela inversă – 26 $ (112 lei)

Arată ciudat, dar este cea mai bună variantă atunci când vine vorba să fie depozitată sau să fie lăsată la uscat. Chiar dacă nu opune rezistenţă în faţa rafalelor de vânt şi se răsuceşte rapid, această umbrelă nu se rupe prea uşor, datorită scheletului extrem de flexibil.

Umbrela transparentă – 26 $ (112 lei)

Forma specială de cupolă şi materialul transparent fac din această umbrelă una dintre cele mai bune. Protejează până în zona pieptului, permite deplasarea cu viteză pe vreme ploioasă, nu se rupe şi nu obturează câmpul vizual în timpul utilizării.

Umbrela pentru cupluri – 20 $ (86 lei)

Huntinger Double Size Umbrella e un produs ideal pentru cuplurile romantice care vor să se plimbe pe ploaie în parcuri. Forma aerodinamică permite protejarea îndrăgostiţilor până la nivelul umerilor. E foarte uşoară, scheletul fiind din aluminiu.

Umbrela antivânt – 21 $ (101 lei)

Produsul Rain-Mate Compact Travel Umbrella este cel mai rezistent din această gamă. Deşi este un pic incomodă din cauza lungimii de 75 cm a mânerului, umbrela rezistă pe orice tip de vreme fără să se rupă sau să se îndoaie. A fost testată pe un vânt de 35-38 km/h.

Răcirea vremii aduce probleme mari de sănătate

Medicii avertizează că această răcire bruscă favorizează apariţia bolilor şi agravarea afecţiunilor existente. Cei mai afectaţi sunt copiii foarte mici şi persoanele în vârstă, dar şi cei cu afecțiuni respiratorii, cardiovasculare, neurologice, metabolice sau osteoarticulare.

„Expunerea prelungită la temperaturile scăzute favorizează sau agravează afecţiunile respiratorii acute precum laringotraheobronşitele, otite, sinuzite, pneumoniile, crizele de astm bronşic, dar și decompensarea patologiei cardiovasculare cu risc de infact miocardic, angină pectorală sau insuficiență cardiacă, agravarea arteriopatiilor periferice, creșterea numărului de accidente vasculare cerebrale sau apariția nevralgiilor, artralgiilor și a puseelor de lumbago”, a spus pentru Click! dr.Tudor Ciuhodaru medic primar urgenţe.

Ce putem face 

  • Evitați stresul termic (îmbracăminte adecvată, lichide calde, evitarea deplasarilor matinale și nocturne, alternarea repausului în spații încălzite precum instituţiile publice și magazine);
  • Evitați aglomerațiile și respectați regulile de igienă (utilizarea batistei și spălatul corect pe mâini și a celor legate de alimentație);
  • Faceți orice tratament doar la recomandarea medicului de familie sau a specialistului.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1