Cum a ajuns un tânăr de 30 de ani, sportiv, sănătos, să-și facă „sejurul” la Terapie Intensivă

Ultima actualizare:

    Ioan Bobit duce o viață activăfoto: PRO TV
Ioan Bobit duce o viață activăfoto: PRO TV

Încă o dovadă că boala nu ocolește pe nimeni! Un tânăr de 30 de ani din Brașov, sportiv, plin de energie, fără comorbidități, atent la sănătate și la igienă, a ajuns la Terapie Intensivă după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Ioan Bobit este monitor de schi, ciclist amator și adesea urca în șaua calului ca june din Șcheii Brașovului. Are o viață activă și o sănătate de fier. Lucrează ca supraveghetor la casele de marcat într-un supermarket, dar nu crede că de acolo a luat virusul și nu știe să fi intrat în contact cu nicio persoană bolnavă de coronavirus. În plus, se proteja cât putea de mult în această perioadă: ”Am încercat cât mai puțin să ies afară, am redus toate activitățile zilnice numai la mers la muncă, plimbat câinele și dacă a fost nevoie de ceva cumpărături purtam mănuși și mască”, a explicat el la știrile PRO TV.

Tânărul e încă pe patul de spital, în recuperare
Tânărul e încă pe patul de spital, în recuperare

În urmă cu trei săptămâni a început să se simtă rău. Credea că l-a prins răceala, însă simtomele se agravau de la o zi la alta. A ajuns la spital, iar testele au confirmat existența coronavirusului. După 4 zile de spitalizare, medicii l-au mutat la Terapie Intensivă, căci abia mai respira.

„Salutare, dragilor! După o perioadă în care nu credeam că există coronavirus, a venit și momentul în care l-am simțit pe pielea mea. Majoritatea mă știți, nu am făcut excese, am încercat să duc o viață cât de cât sănătoasă, sport și mișcare, ritm moderat câteodată spre mai mult și divers. Dar în cazul meu, virusul s-a manifestat la plămâni și am ajuns să am un «sejur» de 10 zile la terapie intensivă, unde am dat de ceea ce unii numim EROI. Pentru mine, tot personalul de la ATI Spitalul Județean Brașov sunt niște EROI și cred că noi toți ar trebui să îi vedem așa”, a scris el pe pagina sa de socializare.

A stat la Terapie Intensivă în Săptămâna Mare și de Paște. Experiența de acolo l-a schimbat. Nu credea că i se poate întâmpla lui. Acum respiră singur, are poftă de mâncare și începe să se vindece. „Mulțumesc lui Dumnezeu că sunt bine, respir singur, merg singur, obosesc ca moșii câteodată, da, nah, îmi revin”, a mai spus Ioan Bobit, de pe patul de spital.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net