Cum ajung fetele din România să se prostitueze în Europa

Ultima actualizare:

    Celebra televiziune Aljazeera a realizat un material despre fetele din România care ajung să facă sex pe bani în UE
Celebra televiziune Aljazeera a realizat un material despre fetele din România care ajung să facă sex pe bani în UE

Principalele victime provin din zone foarte sărace. Dacă nu mai erau femei tinere, ”se mulțumeau” și cu fetițe. Traficanții de carne vie cumpărau cu 500 de euro fiecare fată găsită. O treime din victimele traficului de persoane din România sunt minore, arată un studiu al Departamentului de stat al SUA.

Celebra televiziune Aljazeera a realizat un documentar despre fetele din Romîânia ajunse să se prostitueze în Europa, din cauza sărăciei. Articolul se bazează pe raportul anual al Departamentului de Stat al SUA despre traficul de carne vie.

O treime din victimele traficului de persoane din România sunt minore, scrie autorul articolului. Acesta spune că România este în top 5 al ţărilor de origine a victimelor traficului de persoane din UE. România este și pe lista destinaţiilor de top pentru turism sexual promovate de website-urile de profil.

Unele dintre fetele din zonele sărace ajung să fie trimise în Spania, Italia sau în alte ţări, dar cele mai multe rămân în Bucureşti.

Personajul principal al materialului este Ştefania Nastrut, de 18 ani, care trăieşte într-un sat din Bacău, una dintre cele mai sărace judeţe din România. Ea a povestit pentru Aljazeera că vrea să îşi termine studiile înainte de a pleca de acasă, aşa cum procedează cele mai multe dintre fetele din zonă după împlinirea vârstei de 13 ani şi care cad pradă traficanţilor de persoane.

Personajul principal al materialului este Ştefania Nastrut, de 18 ani, care provine dintr-o familie săracă din județul Bacău
Personajul principal al materialului este Ştefania Nastrut, de 18 ani, care provine dintr-o familie săracă din județul Bacău

V.Tudor, un traficant de fiinţe umane, care îşi ispăşeşte pedeapsa cu închisoarea în Timişoara,  a povestit cum erau racolate fetele.

Bărbatul, intervievat în camera de vizită a închisorii din Timişoara, spune că a traficat fete din toată ţara. ”Aveam pe cineva în apropierea satului şi el căuta fete pentru mine. El cerea 500 de euro pentru fiecare fată găsită”, a spus bărbatul care a adăugat că ”în cea mai rea noapte”, o femeie putea câştiga pentru traficantul său 300 de euro.

Însă, erau unele nopţi când o femeie făcea 1.500 până la 2.000 de euro.

Metoda aşa-zisului iubit

Este una dintre tehnicile cel mai des folosite pentru recrutarea de fete. Un traficant de persoane se preface că se îndrăgosteşte de o fată vulnerabilă, oferindu-i daruri, cine romantice şi promiţându-i o viaţă de poveste departe de casă. Aşa-zisul iubit pretinde apoi că este într-o situaţie grea şi o convinge pe fată îşi vândă trupul pentru a-l ajuta pe el pentru o scurtă perioadă.

Odată ce fetele ajung să îşi vândă trupurile, manipulate să se simtă îndatorate pentru darurile şi cinele romantice de care s-au bucurat, deseori le este ruşine să se mai întoarcă acasă, temându-se că nu vor mai fi acceptate de familie. Victimele sunt uneori înregistrate video şi, şantajate, ajung apoi să se prostitueze în apartamente, departe de ochii poliţiei şi ai societăţii.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net