Cui trimit tinerii români poze nud pe internet?

Ultima actualizare:

    Elevele de liceu și studentele trimit online cele mai multe fotografii nud
Elevele de liceu și studentele trimit online cele mai multe fotografii nud

Doi tineri din zece au trimis poze nud cu ei pe rețelele online de socializare, arată primul studiu de acest tip, realizat de Avon, în România. Cercetarea mai arată că majoritatea respondenților sunt elevi și studenți.

„Send Nudes Responsibly” este o extensie a proiectului „In A Relationship”, derulat de Avon. Proiectul își propune să fie alături de adolescenți cu informații despre utilizarea responsabilă a rețelelor sociale, despre intimitate și riscurile pe care și le asumă și care le pot afecta viitorul, viața privată și relațiile sociale. Iată care sunt rezultatele primului studiu realizat în România pe tema fotografiilor nud trimise pe rețelele de socializare!

# 2 din 10 tineri au trimis poze nud cu ei pe rețelele online de socializare.

# Cei mai mulți (95%) au trimis online poze nud cu ei iubitului/iubitei și în același timp: 7% au trimis poze nud unor persoane total necunoscute, iar 26% unor persoane pe care abia le-au cunoscut (11%) sau de care erau atrase (15%).

# Peste 55% dintre tineri trimit poze personale nud pe WhatsApp, următoarele canale preferate fiind Facebook (40%), Snapchat (36%) și Instagram (22%).

# 22% dintre cei care nu au trimis online poze cu ei nud susțin că motivul a fost timiditatea. 

# În general, 95% dintre tineri obișnuiesc să trimită poze pe rețelele de socializare, iar 20% din acestea sunt poze personale nud.

# Majoritatea respondenților sunt elevi sau studenți (aproximativ 60%) și sunt fete.

Misiunea proiectului „In a Relationship” este să-i facă pe liceeni mai conștienți privind abuzurile potențiale în cuplu și să prevină violența din timpul liceului, sâmburele violenței domestice de mai târziu.

Lansat în septembrie 2016, proiectul „In a Relationship” a produs o cercetare națională pe aproape 1.500 de adolescenți, realizată de 10 cercetători de vârsta liceului, un atelier de ilustrație și o expoziție care a rezultat din asta, de lucrări realizate de liceeni. Anul acesta proiectul s-a concentrat mai mult pe intervenție și a pus la punct ateliere interactive pe care psihologi sau traineri le-au susținut cu grupuri de liceeni, pe tema abuzurilor relaționale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net