Cu mașinăria asta, Poșta Română poate trimite notificări ANAF la foc automat

Ultima actualizare:

    Linia tehnologică a costat puțin peste 23.000 de euro
Linia tehnologică a costat puțin peste 23.000 de euro

Compania Națională Poșta Română mai face un pas pentru retehnologizarea activității sale. Compania și-a cumpărat o mașinărie de inserat documente, trimiteri și notificări în plic la viteze amețitoare. Noua linie tehnologică permite umplerea și timbrarea a 7.200 de plicuri pe oră, ceea ce face ca Poșta să devină un actor important pe piața truimiterilor masive de documente.

Noul echipament al Poștei, care a costat 23.443 de euro (cu TVA), îi va permite să onoreze comenzi importante pe segmentul timiterilor de documente. Oficialii companiei spun că serviciul va fi prestat, cu precădere, în interesul persoanelor juridice și autorităților publice. Însă, Poșta va folosi acest nou instrument și pentru trimiterile adresate persoanelor fizice expediate de instituții publice precum ANAF. Unul dintre cele mai bănoase contracte ale Poștei a fost cel semnat cu Fiscul în 2014, care viza asigurarea serviciilor de colectare, sortare, transport și livrare la destinatari a trimiterilor expediate de această instituție.

Noua achiziție este de bun augur și demonstrează faptul că Poșta Română este pe drumul cel bun în procesul de retehnologizare și de îmbunătățire a serviciilor asigurate. „Dotarea Poştei Române este una dintre cheile dezvoltării companiei pe termen mediu şi lung. Este un nou pas către ceea ce ne dorim să realizăm în Poşta Română: revitalizare şi performanţă. În termeni simpli, mi-aş dori să se reţină că, de astăzi, Poşta Română poate participa la licitaţii şi contracte importante, fără a fi nevoită să devină subcontractor sau partener. Putem prelua lucrări integrate, care presupun, în acelaşi timp, inserturi de materiale în plicuri şi expediţia acestora pentru beneficiari”, a declarat Elena Petraşcu, directorul general al Poştei Române.

Linia tehnologică de insert în plicuri poartă semnătura producătorului german BÖWE, companie înfiinţată în 1945. Capacitatea linei de insert se ridică la 7.200 de plicuri umplute și ștampilate pe oră.

Iată mai jos cum funcționează mașinăria Poștei Române!

Poșta primește 170 de milioane de lei de la stat

Reprezentanții companiei de stat tocmai au anunțat declanșarea procedurii de capitalizare a Poștei Române. Prin acest demers, statul român participă la majorarea capitalului social al companiei cu 170 de milioane de lei. Este prima capitalizare a Poștei Române pe care statul român o susține prin hotărâre de guvern. Conform conducerii Poștei, suma alocată de guvern va fi folosită pentru plata unor datorii restante către bugetul general consolidat.

“Este vorba, într-adevăr, de o dublă investiţie în Poşta Română, o investiţie de capital, cu care datoriile noastre către ANAF sunt practic stinse, cât şi o investiţie de încredere în capacitatea Poştei de a redeveni o companie puternică şi profitabilă. În acelaşi timp, remarc susţinerea pe toată linia din partea reprezentanţilor statului român. Nu uităm că această capitalizare a fost prevăzută în bugetul de stat pentru anul 2018, votat de Parlamentul României”, a spus Elena Petrașcu.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net