Cu Daciile până în Maroc

Ultima actualizare:

    Bătrânele Dacii, partenere de  nădejde ale pasionaţilor de maşini din Satu MareFotografii: Facebook / Ovidiu Pop
Bătrânele Dacii, partenere de nădejde ale pasionaţilor de maşini din Satu MareFotografii: Facebook / Ovidiu Pop

Hai-hui prin Europa! Câţiva tineri din Satu Mare au pus la cale o aventură straşnică. Ei vor porni la bordul a două Dacii, una din 1981, cealaltă din 1987, cu destinaţia Maroc. Printre cei opt membri ai echipajului se află şi doi mecanici, iar portbagajele vor fi pline cu piese de schimb. Cursa până în nordul Africii va dura patru zile, dacă totul decurge bine.

Îndrăgostit de maşini! Ovidiu Pop are 25 de ani, lucrează în domeniul IT şi este pasionat de automobile încă din copilărie. Tânărul din Satu Mare, iniţiatorul călătoriei în Maroc, cheltuieşte sume semnificative pe maşini. Cea mai recentă achiziţie şi, probabil cea mai costisitoare, o reprezintă un bolid Lambor­ghini Huracan. Garajul lui adăposteşte şi alte maşini de zeci de mii de euro. Dar cum prima dragoste nu se uită, sătmăreanul urcă mereu şi la volanul Daciilor pe care le deţine, toate mai bătrâne decât el.Ovidiu a plănuit, împreună cu şapte prieteni, o expediţie numai bună de povestit nepoţilor. Cei opt temerari vor porni în luna aprilie în cursa vieţii lor: nu mai puţin de 10.000 de kilometri la volanul unor Dacii. „Ideea ne-a venit după ce am mai făcut câteva drumuri lungi. Unul a fost acum doi ani, până în nordul Angliei, când am mers cu o maşină Dacia ceva mai nouă”, povesteşte, entuziasmat, Ovidiu Pop. “Acum pornim cu două Dacii pentru care am obţinut atestatul de maşini de epocă: una e din 1981, iar cealaltă - din 1987. Le-am desfăcut şi refăcut total - motor, caroserie, interior. Am lucrat doar cu piese originale. Unul dintre membrii expediţiei este chiar mecanicul care s-a ocupat de ele”, explică liderul grupului pentru adevarul.ro  Cursa până în nordul Africii va fi o provocare, însă nu din cauza distanţei (5.000 de kilometri), ci fiindcă Dacia nu e chiar confortabilă. „E o cursă de anduranţă. Daciile nu au tetieră şi nici adâncituri în scaun, astfel că simţi fiecare curbă. În ceea ce priveşte viteza, pe autostradă am reuşit să mergem şi cu 120-130 de kilometri pe oră. Acum n-o să forţăm, având în vedere distanţa; prin urmare, nu vom conduce cu mai mult de 100 de kilometri pe oră. Cred că în patru-cinci zile o să ajungem în Maroc”, speră Ovidiu.  

Bugetul călătoriei va fi de 5.000 €


    Ovidiu Pop şi-a cumpărat recent un Lamborghini  Huracan, dar iubeşte în egală măsură automobilele vechiFotografii: Facebook / Ovidiu Pop
Ovidiu Pop şi-a cumpărat recent un Lamborghini Huracan, dar iubeşte în egală măsură automobilele vechiFotografii: Facebook / Ovidiu Pop

Ajunşi în nordul Africii, cei opt prieteni doresc să viziteze şi fabrica Dacia din Maroc, sperând că îi vor impresiona pe localnici cu drumul făcut la volanul bătrânelor maşini. În Maroc se vor odihni câteva zile, înainte de a se întoarce tot la volanul Daciilor. Ei sunt pregătiţi pentru orice defecţiuni, astfel că locul prioritar în portbagaj este al pieselor, nu al bagajelor.„Pornim la drum cu rezerve pentru tot, de la carburator până la set motor. Stăm liniştiţi, doar avem mecanici cu noi”, detaliază Ovidiu. Bugetul expediţiei este de 5.000 de euro (2.000 de euro pentru combustibil şi 3.000 de euro cazare şi hrană). Ovidiu face deja planuri pentru următoarea cursă, de-a lungul Rusiei, având drept destinaţie cel mai estic punct al Asiei.

Click! spune

Membrii echipajului vor străbate şase ţări europene (Ungaria – Croaţia – Slovenia – Italia – Franţa – Spania), apoi vor urca Daciile pe feribot şi vor străbate strâmtoarea Gibraltar până în Maroc. La întoarcere, ei vor urma acelaşi traseu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net