Cu cât a fost amendat medicul de gardă după crimele de la Săpoca

Ultima actualizare:

    Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, din judeţul Buzău, a omorât 5 pacienţi şi a rănit grav alţi 9
Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, din judeţul Buzău, a omorât 5 pacienţi şi a rănit grav alţi 9

Medicul de gardă de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca a fost amendat de Direcția de Sănătate Publică Buzău, după ce a internat un alt pacient în același pat cu bărbatul care a omorât cinci persoane și a rănit alte 8.

Directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu, a declarat, luni, 19 august, corespondentului MEDIAFAX, că medicul de gardă a primit o amendă în valoare de 1.000 de lei pentru că a pus doi pacienți într-un pat.

„Luni a fost încheiat procesul verbal. A fost aplicată o sancțiune de 1.000 de lei medicului de gardă pentru nerespectarea structurii spațiale funcționale a compartimentelor în conformitate cu structura aprobată”, a declarat Ungureanu.

Surse din rândul cadrelor medicale au menţionat că bărbatul care a atacat bolnavii cu stativul pentru perfuzii şi-a dat acordul în acea seară să fie adus, în patul său, un alt pacient, acesta fiind lucid şi cooperant după internare.

Care este starea răniților de la Spitalul Săpoca

Pacienții răniți sunt personane în vârstă, de peste 60 de ani, care, în momentul atacului, nu au putut să se apere, fiind imobilizați la pat sau sedați. În urma loviturilor primite în cap și peste față, patru dintre ei au murit pe loc. Alți nouă răniți au fost aduși în Capitală: doi pacienți au fost internați la Spitalul Floreasca – dintre care unul a decedat astă noapte - doi pacienți au ajuns la Spitalul Sf. Pantelimon, trei pacienți au fost preluați de Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni, iar alți doi pacienți sunt la Spitalul Universitar.

Citește și:

Cum a fost prins criminalul de la Săpoca. Bărbatul a încercat să fugă din spital și a fost sedat

VIDEO Cine este criminalul de la spitalul din Săpoca. Ce spune mama lui

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net