CTP: „Dna. Gorghiu să plece în Afganistan. Trebuia să-și dea demisia!”

Ultima actualizare:

    Foto: Arhiva Click!
Foto: Arhiva Click!

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu susține că principalul artizan al victoriei zdrobitoare a PSD și ALDE în alegerile parlamentare de duminică (11 decembrie) este PNL-ul condus de Alina Gorghiu. Acesta a explicat de ce partidul liberalilor pierde teren electoral și spune că Gorghiu ar fi trebuit să-și dea demisia încă de duminică seară.

e este pentru mie o surpriză este scorul PNL. PNL scoate un rezultat mai prost decât USR, dacă privim lucrurile proporțional. Proporțional, pentru că USR e un partid înființat acum câteva luni, cu resurse incomparabil mai mici în teritoriu decât PNL și având în vedere această situație, aproape 10% - și probabil cu redistribuire va obține 10% USR – este infinit mai mult decât acest catastrofal 20% al PNL.

Principalul artizan al victoriei zdrobitoare a PSD și ALDE este PNL-ul condus de doamna Gorghiu în această campanie. Dacă ne gândim și aici puțin, nu este o surpriză, având în vedere tot ce a făcut în ultimul an acest partid și cam tot ce a făcut de la marea fuziune, de când PNL-ul s-a unit cu PDL-ul. Nu a făcut decât să scadă, să se diminueze progresiv, în urma acelei mari uniri. Tarantela PNL, a candidaților la Primăria Capitalei, nu putea să nu lase urme. E adevărat că la noi memoria, politică în special, nu e atât de puternică, dar erau câteva luni. Cum poți să uiți modul în care s-a făcut de râs PNL? Nu mai e vorba de înfrângere, e vorba că PNL a pierdut acolo un lucru esențial pe care nu avea cum să îl recupereze - ideea de oameni serioși: adică dacă un om politic stârnește teama, nu e nicio problemă, poate să îl ajute, poate să îi dea capital politic, cel mai grav lucru care i se poate întâmpla este să fie luat de neserios, să fie considerat un marțafoi. Este ceea ce s-a întâmpalat cu PNL, a pierdut această etichetă de oameni serioși în alegerile locale, nu avea cum să o recupereze, iar dna Gorghiu, care ar putea, după părerea mea, să se adreseze Ministerului Apărării Naționale și să plece undeva în Irak sau în Afganistan, pentru că am văzut că este decisă să lupte până la ultumul om și ultimul glonte – cred că acolo este locul dânsei, eventual.

În loc să facă în această seară singura declarație care ar putea să rămână cât de cât în istoria politică din făptura politică domniei sale și anume: Așa cum am promis, îmi dau demisia din funcția de președinte PNL - și astă seară, nu mâine – pentru că, dacă ne amintim, promisiunea dnei Gorghiu era legată de guvernarea PNL cu Dacian Cioloș premier, nu de catastrofa din această seară. Și atunci, cred că dacă avea o ultimă urmă de decență și de bun simț, spunea: eu din acest moment îmi dau demisia. Bună seara”, a explicat CTP, la Digi24.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net