CTP, despre ritualul botezului: „E o stupizenie, toarnă-i de 3 ori apă cu cana pe cap. Nu-l primeşte Hristos dacă îi toarnă apa cu cana?“

Ultima actualizare:

    CTP a vorbit despre botez, în contextul tragediei de la SuceavaFoto: captură Digi24
CTP a vorbit despre botez, în contextul tragediei de la SuceavaFoto: captură Digi24

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre ritualul botezului, în contextul în care luni (1 februarie), un bebeluș a murit după ce a intrat în stop cardio-respirator la propria slujbă de creștinare. Gazetarul consideră această tradiție stupidă și crede că ar trebui schimbată complet.

Cristian Tudor Popescu a comentat, la Europa FM,  tragedia de la Suceava. Un bebeluș de doar câteva săptămâni a murit după ce preotul l-a scfundat în cristelniță.

„E o stupizenie, toarnă-i de 3 ori apă cu cana pe cap. Nu-l primeşte Hristos printre iubitorii săi dacă îi toarnă apa cu cana pe cap? Să ia aşa, cu gestul religios, apa în căuşul palmelor şi să-i dea drumul de 3 ori pe capul copilului sau adultului.”, a declarat CTP, potivit adevarul.ro. Incidentul a avut loc duminică (31 ianuarie)  la Biserica Sf. Constantin şi Elena, din cartierul Zamca, din municipiul Suceava.

Bebelușul, care s-ar fi născut prematur, a fost observat de bunică că nu avea pielea rozalie, așa cum ar fi trebuit, și nici nu respira bine, la câteva minute după ce fusese scufundat în apa din cristelniță, în timpul botezului. Bebeluşul a fost adus la UPU Suceava în stop-cardio-respirator resuscitat, duminică (31 ianuarie), fiind internat pe secția ATI. Luni (1 februarie), copilul a decedat.

image
image
image
image
image
image
 Puteți include cu încredere în meniul de Paște produse alternative
image png
bani incasati la magazinul satesc jpeg
buletin jpg
Carne de pui jpg
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net