CSM a dat verdictul, pentru acuzațiile aduse șefei DNA de Inspecția Judiciară

Două ore. Atât a stat miercuri șefa DNA, Laura Codruța Kovesi la Consiliul Superior al Magistraturii, pentru a fi audiată pentru cele trei reclamații depuse la adresa sa, de Inspecția Judiciară din cadrul Ministerului Justiției. După deliberări, Secţia pentru procurori a CSM a respins una dintre acuzații și a amânat pentru 20 iunie, o decizie în cazul celorlalte două

Sesizarea respinsă, cerea sancționarea Laurei Codruța Kovesi pentru abateri disciplinare, referitoare la controalele tematice de la parchetele din subordine. Concret, Inspecția Judiciară a reclamat la CSM că șefa DNA şi-ar fi desemnat consilierul judecător Dana Tiţian, să facă ilegal, verificări la două servicii teritoriale. Decizia Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nu este definitivă, putând fi contestată de Inspecţia Judiciară la Completul de 5 judecători al instanţei supreme.

Pentru celelalte două acuzații, care privesc cereri de sancționare a Laurei Codruța Kovesi pentru refuzul de a se prezenta la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat decizia o săptămână. Inspectorii spun că prin neprezentarea la Comisie şi prin necomunicarea informaţiilor solicitate, Kovesi a afectat onoarea profesională şi prestigiul funcţiei de magistrat.

Începând din 12 ianuarie, Inspecția Judiciară a deschis mai multe acțiuni disciplinare la adresa procurorului-șef al DNA și a colegilor săi. I se impută, între altele, manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu

Loading...
 
 

Citește și

  • Șefa DNA este verificată de Inspecția Judiciară, la sesizarea ministrului Justiției. Tudorel Toader a declarat azi dimineață că a cerut o analiză a activității manageriale.

  • Pe măsură ce se apropie momentul anunțului ministrului Justiției despre soarta șefei DNA, Laura Codruța Kovesi apar noi dezvăluiri. Inspecția Judiciară a dat Consiliul Superior al Magistraturii în judecată la Curtea de Apel București. Motivul? Raportul critic la adresa DNA, întocmit de o echipă a acestei instituții a fost cenzurat, anunță antena3.ro. Pe baza acestui document, ministrul Justiției, Tudorel Toader va anunța astăzi, dacă va cere sau nu schimbarea procurorului Laura Codruța Kovesi, șefa DNA

  • 1laura-codruta-kovesi

    A început a treia acţiune disciplinară declanşată de Inspecţia Judiciara împotriva şefei DNA. Laura Codruţa Kovesi va trebui să explice de ce a refuzat de mai multe ori să se prezinte la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

  • La 43 de ani este cea mai puternică femeie din România. Numele ei provoacă spaimă și puțini bărbați își doresc să o cunoască. Laura Codruţa Kövesi a primit luni OK-ul de la Consiliul Suprem al Magistraturii pentru cel de al doilea mandat la conducerea Direcției Naționale Anticorupție. Cine este procuroarea de 1.90 m care a făcut sport de performanță vă spune Click!