CSAT discută vineri situația infecţiilor din spitale

csat.jpg

csat infectii spitale iohannis sri
Ședința CSAT este stabilită pentru ora 11.00

Infecțiile nosocomiale din spitalele românești sunt luate în discuție, vineri, de CSAT. Ședința va începe la ora 11.00 și în cadrul acesteia se va discuta și despre activitatea SRI în 2015 şi obiectivele pentru 2016, potrivit News.ro.

„Situaţia actuală a sistemului de sănătate publică" şi „infecţiile intraspitaliceşti ca vulnerabilitate a sectorului medical cu impact asupra securităţii naţionale” sunt subiecte pe care președintele Klaus Iohannis le-a anunțat, săptămâna trecută, ca temă a CSAT. Preşedintele a afirmat că a cerut materiale de la Ministerul Sănătăţii şi de la alte instituţii. Şeful statului a subliniat că a cerut „să vină nu doar cu informaţii, ci şi cu soluţii”.

Klaus Iohannis a arătat, însă, că „nu în CSAT se rezolvă problema”. „În CSAT se discută, se găseşte unde sunt interconexiunile între ce face, de exemplu, Ministerul Sănătăţii şi servicii, dar rezolvarea chestiunilor nu este la CSAT, ci la instituţiile abilitate. Politicile trebuie create la Ministerul Sănătăţii. Tot Ministerul Sănătăţii trebuie să vină cu norme îmbunătăţite”, a afirmat preşedintele.Iohannis a explicat că autorităţile trebuie să găsească şi pe vinovaţii pentru încălcarea legii.

Potrivit unor surse oficiale, Klaus Iohannis va susţine şi o declaraţie de presă la finalul reuniunii CSAT, pentru a prezenta concluziile şedinţei.

Vineri se va discuta şi despre „activitatea desfăşurată de către Serviciul Român de Informaţii în anul 2015 şi principalele obiective pentru anul 2016”, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Cu această ocazie, Klaus Iohannis ar putea ridica şi problema desecretizării unora dintre informările transmise de SRI în ultimii ani pe tema situaţiei din sănătate. Săptămâna trecută, Iohannis a declarat că va discuta cu şeful SRI pe această temă.

CSAT va discuta şi despre mandatul României la Summit-ul NATO de la Varşovia, dar şi despre stadiul şi evoluţia Proiectului Unităţile 3 şi 4 de la CNE Cernavodă.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1