Cruzime fără margini: şi-a bătut fata de 7 ani şi a dat-o afară în frig. Un vecin a salvat-o pe micuţă

Ultima actualizare:
Copila a ajuns la un  centru de primire minori
Copila a ajuns la un centru de primire minori

Câtă cruzime! Un sătean dintr-o comună gălăţeană a salvat o copilă din mâinile mamei sale, care o bătuse cu sălbăticie şi o dăduse afară din casă, fără să ţină cont că era extrem de frig. Traumatizată de tratamentul la care era supusă de cea care i-a dat viaţă, puştoaica de 7 ani plânge şi refuză să se mai întoarcă în familie.

Episod greu de imaginat într-o gospodărie din satul Poşta (Galaţi)! Alarmat de ţipetele sfâşietoare din curtea vecinilor, un sătean a ieşit în toiul nopţii din casă. Bărbatul a mers la casa vecinilor şi a fost întâmpinat la poartă de vecinul său, care era beat, dar i-a permis să intre în curte. Săteanul a constatat cu groază că fetiţa de şapte ani a familiei fusese bătută şi dată afară din casă, deşi era îmbrăcată sumar, iar temperatura era extrem de scăzută. ”Ţi ţi se pare normal ce se întâmplă la tine? Cum, frate, să baţi o copilă aşa mică? Stau afară şi aud cum o baţi. Nu poţi să baţi o copilă de câţiva ani în halul ăsta. Şi eu am copil”, i-a reproşat omul vecinului, înainte de a observa că şi mama fetiţei duhnea a băutură. ”Eşti beată ţeapănă. Ţi se pare normal? Îţi baţi copila ta, eu aud de acasă cum o baţi. Ţi se pare ceva normal?”, continuă săteanul care a intervenit şi care a filmat scenele cumplite. 

«Te aud de acasă cum baţi copila»

Omul o întreabă pe copilă dacă vrea să doarmă cu fata lui până dimineaţă, pentru ca părinţii să-şi revină din beţie, dar micuţa se opune într-o primă fază, apoi urmează o scenă emoţionantă. Mama încearcă să o ia din mâinile vecinului său, iar copila începe să plângă şi să strige:  “Nu vreau cu mama, nu vreau cu mama!”.

Prin urmare, săteanul a sunat la 112, anunţând Poliţia şi Protecţia Copilului, iar micuţa  a fost preluată de autorităţi. ”Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că femeia respectivă se afla sub influenţa alcoolului, minora fiind găsită în curtea imobilului. În prezenţa asistentului social din cadrul primăriei Gohor, minora a fost condusă şi internată într-un centru de primire minori. În acest caz se efectuează cercetări pentru violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului”, anunţă comisarul-şef Gabriela Costin, de la Inspectoaratul de Poliţie Judeţean Galaţi.


    Copila a ajuns la un  centru de primire minori
Copila a ajuns la un centru de primire minori

Rătăcea pe câmp, flămândă şi îmbrăcată în haine subţiri 

Caz similar în Vaslui! Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru violenţe în familie, după ce o elevă de 8 ani a fost găsită hoinărind la ieşirea din satul Măscurei. Flămândă şi îmbrăcată în haine subţiri, copila a fost descoperită de o săteancă şi a povestit plângând că a fost bătută şi alungată de acasă de mama vitregă. Un echipaj medical a transportat-o pe fetiţă la spital şi,  după evaluarea medicală, a fost preluată de specialiştii de la Protecţiei Copilului. Fata a fost internată într-un centru de primire în regim de urgenţă. “E un lucru fericit că fetiţa a fost găsită repede. Dacă rămânea pe câmp noaptea, în frig, fără apă şi fără mâncare, viaţa i-ar fi fost pusă în pericol”, spune medicul Dan Ungureanu, de la Ambulanţa Vaslui. Mama vitregă a fost interogată atât de poliţişti, cât şi de cei de la Protecţia Copilului, însă neagă acuzaţiile. Tatăl copilei se află la muncă, în judeţul Bacău.

Click! spune

Imaginile cu micuţa au stârnit indignare. Peste 2.100 de persoane au comentat situaţia, iar filmarea a fost distribuită de 9.500 de ori. ”Eu mă chinui de ani de zile să rămân însărcinată şi nu pot. Alţii au şi nu ştiu să aprecieze”, spune o femeie. ”Jeguri de oameni!” – este un alt comentariu pe reţelele sociale. Mulţi dintre cei care au văzut filmarea au ţinut să îl felicite pe bărbatul care a intervenit. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net