Crocodilul care a îngrozit Mozambicul, "cazat" în România

Ultima actualizare:

    Reptila din Africa a devenit atracţia muzeului
Reptila din Africa a devenit atracţia muzeului

Despre reptila înspăimântătoare expusă la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe se spune că a mâncat mulţi oameni şi că a fost foarte greu capturată.

Crocodilul uriaş a fost ucis în Mozambic acum patru ani, iar pe seama lui s-au ţesut mai multe legende. Se spune că a făcut multe victime în rândul locuitorilor unui sat din preajma mlaştinei care-l adăpostea. Vânători din toate colţurile lunii au venit în statul din sud-estul Africii şi au încercat să-l captureze, dar crocodilul a scăpat de multe ori. Omul de afaceri Sárkány Árpád, cel care a donat mare parte din piesele de la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe, se afla în Africa în momentul în care crocodilul a fost capturat, iar acum a reuşit aducerea reptile împăiate la muzeu.

„Crocodilul este originar din Mozambic şi a fost omorât în 2012. Din  întâmplare am fost şi eu acolo, alături de mai mulţi vânători, printre care şi un prieten din Ucraina”, povesteşte omul de afaceri. “Localnicii ne-au spus legenda crocodilului fioros, pe care nimeni nu reuşea să-l captureze. Era foarte agresiv, iar oamenii ne-au spus că făcuse multe victime în sat. Amicul meu din Ucraina a reuşit să îl ucidă“, a completat Sárkány Árpád.Expoziţia din Covasna este deschisă de marţi până sâmbătă, între orele 10.00 şi 17.00, iar duminica, între 10.00 şi 14.00.  La Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe pot fi văzute peste 300 de trofee de vânătoare, majoritatea donate de Sárkány Árpád. Biletul de intrare costă 3 lei pentru copii, elevi sau pensionari şi 5 lei pentru adulţi.

Citeşte tot articlolul pe adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net