Crocodilul care a îngrozit Mozambicul, "cazat" în România

crocodil.jpg

crocodil sfantu gheorghe muzeu
Reptila din Africa a devenit atracţia muzeului
Citeste tot despre: 

Despre reptila înspăimântătoare expusă la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe se spune că a mâncat mulţi oameni şi că a fost foarte greu capturată.

Crocodilul uriaş a fost ucis în Mozambic acum patru ani, iar pe seama lui s-au ţesut mai multe legende. Se spune că a făcut multe victime în rândul locuitorilor unui sat din preajma mlaştinei care-l adăpostea. Vânători din toate colţurile lunii au venit în statul din sud-estul Africii şi au încercat să-l captureze, dar crocodilul a scăpat de multe ori. Omul de afaceri Sárkány Árpád, cel care a donat mare parte din piesele de la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe, se afla în Africa în momentul în care crocodilul a fost capturat, iar acum a reuşit aducerea reptile împăiate la muzeu.

„Crocodilul este originar din Mozambic şi a fost omorât în 2012. Din  întâmplare am fost şi eu acolo, alături de mai mulţi vânători, printre care şi un prieten din Ucraina”, povesteşte omul de afaceri. “Localnicii ne-au spus legenda crocodilului fioros, pe care nimeni nu reuşea să-l captureze. Era foarte agresiv, iar oamenii ne-au spus că făcuse multe victime în sat. Amicul meu din Ucraina a reuşit să îl ucidă“, a completat Sárkány Árpád.
Expoziţia din Covasna este deschisă de marţi până sâmbătă, între orele 10.00 şi 17.00, iar duminica, între 10.00 şi 14.00.  La Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe pot fi văzute peste 300 de trofee de vânătoare, majoritatea donate de Sárkány Árpád. Biletul de intrare costă 3 lei pentru copii, elevi sau pensionari şi 5 lei pentru adulţi.

Citeşte tot articlolul pe adevarul.ro!
 

Loading...

Citește și

  • Toropit de soare, elefantul Jumbo s-a dus să se adape dintr-un pârîiaş ce scaldă rezervaţia Sabi Sands Game Reserve din Africa de Sud.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1