Criza refugiaților. 98 de sirieni salvați de la înec de polițiștii români

Ultima actualizare:

    Oamenii au fost preluați de români și duși la mal, în portul Chios
Oamenii au fost preluați de români și duși la mal, în portul Chios

Imagini cutremurătoare în largul Mării Egee. Aproape 100 de refugiați din Siria, Irak, Iran și Palestina, care intenționau să ajungă în Grecia cu ajutorul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, au fost salvați de la înec de polițiștii români de frontieră. Printre ei se aflau 21 de copii, care tremurau de frig și spaimă.

Refugiații se înghesuiseră în două bărcuțe pneumatice și vâsleau din toate puterile să ajungă pe țărmul Greciei. Polițiștii români i-au interceptat cu ajutorul unei nave a Gărzii de Coastă la câteva zeci de mile de mal. Prezența polițiștilor români în Marea Egee e justificată de o misiune la care au fost invitați să participe, în cadrul Opreațiunii Maritime „Poseidon Rapid Intervention”, coordonată de Agenția Frontex. Ei le-au sărit în ajutor oamenilor și i-au urcat în ambarcațiunea Gărzii de Coastă. Printre refugiați, 98 la număr, se aflau și 21 de copii, dintre care unul în vârstă de doar câteva luni.

Unul dintre bărbaţi, care a acuzat probleme de sănătate, a fost preluat, împreună cu soţia şi cei doi copii ai lor, de o navă portugheză rapidă pentru transport de urgență la spital.

Din cei 21 de copii, unul avea doar câteva luni
Din cei 21 de copii, unul avea doar câteva luni

„Poliţiştii de frontieră români au acordat persoanelor aflate la bordul navei asistenţă şi hrană, după care acestea au fost transportate în siguranţă în portul din Chios şi predate autorităţilor elene, pentru efectuarea procedurilor specifice”, spun treprezentanții Poliției de Frontieră.

De la începutul detașării în misiunea Frontex (martie 2016) nava Poliției de Frontieră Române MAI 1104 a efectuat un număr de 39 de misiuni, fiind implicată în 13 acțiuni de salvare și căutare pe mare. În total au fost identificate 13 ambarcațiuni gonflabile și au fost salvate 671 persoane aflate în dificultate în Marea Egee, dintre care 189 erau copii, 166 femei și 316 bărbați. Persoanele salvate proveneau din ţări ca Siria, Irak, Iran, Afganistan, Eritreea, Palestina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net